Tužbama do 22,31 miliona maraka

Investiciono-razvojna banka /IRB/ Republike Srpske tužila je nadležnim sudovima osam preduzeća i opštinu Kneževo jer redovno ne izmiruju obaveze po uzetim kreditima i emitovanim obveznicama, a njihov dospjeli neizmireni dug iznosi 22,31 milion KM.
Prema podacima IRB-a, kod sedam preduzeća već je pokrenut izvršni postupak, dok su kod Robne kuće "Boska" i opštine Kneževo sudski postupci u toku.

Republika Srpska 17.08.2015 | 10:00
Tužbama do 22,31 miliona maraka

"Glas Srpske" danas piše da je "Boska" tužena zbog neizmirenja obaveza od 3,47 miliona KM, a opština Kneževo duguje 840.000 KM.

Izvršni postupci pokrenuti su kod Olimpijskog centra "Jahorina" čije su neizmirene obaveze 4,78 miliona maraka, kod preduzeća "Drvolik" iz Rogatice zbog 3,81 miliona KM neizmirenih obaveza, Fabrike cijevi "Unis" iz Dervente, čije dospjele neizmirene obaveze iznose 3,76 miliona KM, kao i kod firme "Pajić prom" iz Istočnog Sarajeva radi namirenja 3,28 miliona KM duga.

Izvršni postupci pokrenuti su i u preduzećima "Planinsko dobro" Nevesinje, "Conzos" Prijedor i PTP "Jasna" iz Rogatice.

Direktor IRB-a Snježana Vujnić rekla je da je zbog tih dugovanja IRB morao da poveća rezervacije, ali da likvidnost nije ugrožena i da uredno izmiruje sve obaveze.

Ona je rekla da je "Unis" zatražio sporazum o izmirenju duga, na šta im je iz IRB-a odgovoreno da su spremni na to, ali da uprava fabrike treba da kaže na koji način planira to da uradi.

"IRB je spreman za dogovor, jer kada je preduzeću blokiran račun ono ne može da radi i pod znakom pitanja je da li će uopšte bilo šta biti naplaćeno", zaključila je Vujnićeva.

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

hercegovac

17.08.2015 08:17

Počelo je sa srećom! Zatvara se krug a neki su već u mišijim rupama. Premala je i zemaljska kugla da se sakriju.

ODGOVORITE
Name

Mi sami

17.08.2015 08:23

Svi ti sto su podigli kredite IRB-a su clanovi SNSD-a i od svih tih kredita su procenat morali dati ljudima iz SNSD -a.Inace nebi ni dobili kredit.I onda svi zavrse kao pokojni Bobar...Stranka ili sekta im uzme dusu a oni ili se objese ili ovako po sudovima se potezu .Ko se snjima udruzio prokleo je majku sto ga rodila.Niti imas sud da se zalis niti policiju.Nemas nista.Sve sekta kontrolise...e zato treba da nestane sve i policija i sud i sve...sta ce nam kad sluzi kartelu Dodik i kumovi...

ODGOVORITE
Name

za mi sami

17.08.2015 09:47

Ima tu i socijalista. Pajic bio kandidat za nacelnika.

Name

Ququ..

17.08.2015 08:31

Ima li ko da rekne ovoj snaši direktoruši IRB-a da ne čačka oko OC Jahorina. Mogla bi mečku iščačkati. A onda će joj biti kasno. I ništa je neće oprati pred pojedinima prvima među nejednakima.

ODGOVORITE
Name

Cezar

17.08.2015 08:39

Samo čekam da se vlast promijeni. A onda će biti tužbi. A i robijanja. A i oduzimanja opljačkanog.

ODGOVORITE
Name

goran

17.08.2015 10:23

Dzombic je UNISU dao 22 miliona KM nepovratnih srestava koje naravno zavrsise na inostranim racunima pojedinaca sto je u Srpskoj ocito legalno,posto ni ta sredstva nisu bila dovoljna da zadovolje gladnike, IRB je prevarantima koji radnicima nisu uplatili staz i zdravstveno osiguranje 8 godina dodjeljuje kredit od preko 3 000 000 km da jos bolje dopune svoje inostrane racune. Steta koju je UNIS napravio budzetu Srpske a u saradnji sa mocnicima iz vlasti iznosi minimum 100 000 000km pa mene zanima kako i od koga nasa vlast misli naplatiti stetu ako se uzme u obzir da je vlasnik Goran Tomic drzavljanin Francuske te da mu samo mogu staviti soli na rep isto kao i litvancima za pljacku Birca. Prvo uhapsiti Dzombica i one koji su odobravali kredite i reprograme ovoj bandi a oni ce propjevati o ostalim saucesnicima i naredbodavcima ove pljacke kada dodju vile do ociju. Ovo je jos jedna u nizu prevara koju ce nasi sudovi ozakoniti. AMIN.

ODGOVORITE
Name

Specijalac

17.08.2015 11:29

A Dodik optuzuje Gligorica kao kriminalca... Mislim da ce mu on na sudjenju imati sta reci i kao sefu bankarske, pravosudne, politicke i drzavne mafije. Kako su ovi paraziti samo providni i vrijedjaju nas obicne ljude misleci da bas nista ne kontamo... Fuj!!!

ODGOVORITE
Name

Vlado Banja Luka

17.08.2015 12:49

Znaci, "Boska" ne vraca onih 15 miliona sto je Dodik dao Miskovicu i Djuricu!? Pa, sta IRB ima tuzavati, sto ne legnu na Boskin racun!? Kakvi su to kriminalci! I izdajnik Dodik, i ovi iz IRB-a, a i kvazi-sudstvo u BL. Ali dobro, svi ce oni prije ili kasnije iza resetaka, a Boska ima da se vrati bivsim radnicima i malim akcionarima...

ODGOVORITE