Британцу досадило да буде човјек, па је постао - коза

Томас Твејтс (34) из Лондона одлучио је да направи "кратак предах" од улоге човека и да неко време живи као коза. Он је годину дана радио на протетичким удовима, који су му омогућили да се креће "на све четири".

Занимљивости 17.08.2015 | 09:00
Британцу досадило да буде човјек, па је постао - коза

Твејтс је месецима проучавао понашање коза и њихову међусобну комуникацију. Покушао је чак да створи вештачки желудац да би могао да једе траву, али је на крају ипак одустао од те идеје.

Навукао је протезе и отпутовао у Алпе, где је провео неколико дана у пољу са козама. Каже да су га животиње прихватиле као себи равног.


- Депресивно је бити човек. Испрва сам желео да будем слон, али то није добро прошло. Посетио сам шамана који ми је рекао да сам идиот, па сам одлучио да ипак постанем коза - каже Британац.

Његов пројекат је, ипак, протекао нешто теже него што је замишљао. Током ноћи је морао да трпи хладноћу, а због ходања четвороношке болеле су га шаке и колена.


- У једном тренутку је постало толико болно, да сам морао да се усправим. Козе су моментално престале да жваћу траву и све су зуриле у мене. Тада сам помислио: "Човече, овде има јарчева са прилично оштрим роговима" - каже Твејтс.

Он је читаво искуство описао као "опуштајуће" и каже да је "лепо водити једноставан живот". Своје козје догодовштине описао је у књизи "ГоатМан: Хоw И Тоок а Холидаy фром Беинг Хуман" (Човек коза: Како сам узео одмор од улоге човека), која ће изаћи на пролеће.

Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар