Britancu dosadilo da bude čovjek, pa je postao - koza

Tomas Tvejts (34) iz Londona odlučio je da napravi "kratak predah" od uloge čoveka i da neko vreme živi kao koza. On je godinu dana radio na protetičkim udovima, koji su mu omogućili da se kreće "na sve četiri".

Zanimljivosti 17.08.2015 | 09:00
Britancu dosadilo da bude čovjek, pa je postao - koza

Tvejts je mesecima proučavao ponašanje koza i njihovu međusobnu komunikaciju. Pokušao je čak da stvori veštački želudac da bi mogao da jede travu, ali je na kraju ipak odustao od te ideje.

Navukao je proteze i otputovao u Alpe, gde je proveo nekoliko dana u polju sa kozama. Kaže da su ga životinje prihvatile kao sebi ravnog.


- Depresivno je biti čovek. Isprva sam želeo da budem slon, ali to nije dobro prošlo. Posetio sam šamana koji mi je rekao da sam idiot, pa sam odlučio da ipak postanem koza - kaže Britanac.

Njegov projekat je, ipak, protekao nešto teže nego što je zamišljao. Tokom noći je morao da trpi hladnoću, a zbog hodanja četvoronoške bolele su ga šake i kolena.


- U jednom trenutku je postalo toliko bolno, da sam morao da se uspravim. Koze su momentalno prestale da žvaću travu i sve su zurile u mene. Tada sam pomislio: "Čoveče, ovde ima jarčeva sa prilično oštrim rogovima" - kaže Tvejts.

On je čitavo iskustvo opisao kao "opuštajuće" i kaže da je "lepo voditi jednostavan život". Svoje kozje dogodovštine opisao je u knjizi "GoatMan: How I Took a Holiday from Being Human" (Čovek koza: Kako sam uzeo odmor od uloge čoveka), koja će izaći na proleće.

Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar