Сале: Одличан приступ, али нисам задовољан!

Селектор кошаркаша Србије Александар Ђорђевић био је задовољан приступом игре свог тима у мечу са Русијом, али сматра да има још места за напредак.

Кошарка 17.08.2015 | 11:20
Сале: Одличан приступ, али нисам задовољан!

Србија је освојила Трофеј Београда убедљивом победом над Русијом 95:61.

„Понављам речи од суботе, одличан приступ игри, задацима, концентрација на завидном нивоу, али како коментарисати када је ово пријатељска утакмица.“

"Треба искристалисати форму, повратком искуснијих играца као што је Тео игра добија боју, оно што он показе је за дивљење, то и његови саиграчи осећају, морам да похвалим однос према игри. Из тога долази овај резултат. Нисам задовољан, морамо да будемо бољи и спремнији. Циљ је да одемо на ЕП са вером у себе. Бавимо се собом, својим грешкама, одбраном, игром, не противником, то је психолошка припрема за све нас", рекао је Ђорђевић, а потом се осврнуо на списак играча.

"Бјелица је рекао да би све повео. И ја бих, сви они заслузују да буду у тиму. Сви узивамо на тренингу и раду, да саветујемо, а и они на терену играју косарку која мозе да донесе резултат, да ли це тако и бити, ко це и знати. Милосављевић је од понедељка у „фул“ тренингу. Видецемо у каквој форми це бити.“

На питање да ли је потребан јачи противник током припрема, Ђорђевић је рекао:

„Имали смо опцију са Немцима и Италијанима, али је то отпало. Раније се мислило и да це Драгић бити са Словенијом. Све респектујемо, нема потребе да прицамо о другима. Насе анализе се своде на насе греске, има их, и острих критика“, рекао је Ђорђевић, а затим се осврнуо на игре ривала Србије.

„Екипе из насе групе играју са играчима који годинама играју у НБА лиги, то је најтежа група у истрорији, мада је ово нови формат. Биће занимљиво и теско, немамо право да будемо арогантни, да смо најбољи, већ свесни снаге других, а и себе. Ни за кога не говоримо да је бољи док то не показе на терену, то говорим од првог дана“, рекао је Ђорђевић.

„Одиграли смо сјајну утакмицу, Русија није неквалитетна колико смо ми квалитетно одиграли. Одиграли смо одлично и у одбрани и у нападу. Ово је ритам који треба да нас представља и у наредним утакмицама, треба много да радимо и напредујемо да бисмо прави на ЕП. Био сам жељан игре, драго ми је да се то видело. Нисмо 100 одсто спремни, остало је мало времена, вратио сам се ја, Ерцег, Гаги це за дан-два, има времена да се јос уиграмо“, рекао је Милош Теодосић.

"Орлове" до почетка континенталног такмичења очекују турнир у Израелу и две утакмице са Словенијом, у Љубљани и Бањалуци.

Еуробаскет се одржава од петог до 20. септембра, а Србија је у групи са Немачком, Турском, Шпанијом, Италијом и Исландом.

Коментари / 0

Оставите коментар