Sale: Odličan pristup, ali nisam zadovoljan!

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević bio je zadovoljan pristupom igre svog tima u meču sa Rusijom, ali smatra da ima još mesta za napredak.

Košarka 17.08.2015 | 11:20
Sale: Odličan pristup, ali nisam zadovoljan!

Srbija je osvojila Trofej Beograda ubedljivom pobedom nad Rusijom 95:61.

„Ponavljam reči od subote, odličan pristup igri, zadacima, koncentracija na zavidnom nivou, ali kako komentarisati kada je ovo prijateljska utakmica.“

"Treba iskristalisati formu, povratkom iskusnijih igraca kao što je Teo igra dobija boju, ono što on pokaze je za divljenje, to i njegovi saigrači osećaju, moram da pohvalim odnos prema igri. Iz toga dolazi ovaj rezultat. Nisam zadovoljan, moramo da budemo bolji i spremniji. Cilj je da odemo na EP sa verom u sebe. Bavimo se sobom, svojim greškama, odbranom, igrom, ne protivnikom, to je psihološka priprema za sve nas", rekao je Đorđević, a potom se osvrnuo na spisak igrača.

"Bjelica je rekao da bi sve poveo. I ja bih, svi oni zasluzuju da budu u timu. Svi uzivamo na treningu i radu, da savetujemo, a i oni na terenu igraju kosarku koja moze da donese rezultat, da li ce tako i biti, ko ce i znati. Milosavljević je od ponedeljka u „ful“ treningu. Videcemo u kakvoj formi ce biti.“

Na pitanje da li je potreban jači protivnik tokom priprema, Đorđević je rekao:

„Imali smo opciju sa Nemcima i Italijanima, ali je to otpalo. Ranije se mislilo i da ce Dragić biti sa Slovenijom. Sve respektujemo, nema potrebe da pricamo o drugima. Nase analize se svode na nase greske, ima ih, i ostrih kritika“, rekao je Đorđević, a zatim se osvrnuo na igre rivala Srbije.

„Ekipe iz nase grupe igraju sa igračima koji godinama igraju u NBA ligi, to je najteža grupa u istroriji, mada je ovo novi format. Biće zanimljivo i tesko, nemamo pravo da budemo arogantni, da smo najbolji, već svesni snage drugih, a i sebe. Ni za koga ne govorimo da je bolji dok to ne pokaze na terenu, to govorim od prvog dana“, rekao je Đorđević.

„Odigrali smo sjajnu utakmicu, Rusija nije nekvalitetna koliko smo mi kvalitetno odigrali. Odigrali smo odlično i u odbrani i u napadu. Ovo je ritam koji treba da nas predstavlja i u narednim utakmicama, treba mnogo da radimo i napredujemo da bismo pravi na EP. Bio sam željan igre, drago mi je da se to videlo. Nismo 100 odsto spremni, ostalo je malo vremena, vratio sam se ja, Erceg, Gagi ce za dan-dva, ima vremena da se jos uigramo“, rekao je Miloš Teodosić.

"Orlove" do početka kontinentalnog takmičenja očekuju turnir u Izraelu i dve utakmice sa Slovenijom, u Ljubljani i Banjaluci.

Eurobasket se održava od petog do 20. septembra, a Srbija je u grupi sa Nemačkom, Turskom, Španijom, Italijom i Islandom.

Komentari / 0

Ostavite komentar