Трофеј БГ-а: Срби разбили и Русе за трофеј, Кинези трећи!

Кошаркаши Србије декласирали су Русију 95:61 и освојили Трофеј Београда у Комбанк арени. 

Кошарка 16.08.2015 | 22:40
Трофеј БГ-а: Срби разбили и Русе за трофеј, Кинези трећи!

Србија је у полуфиналу била убедљива против Кине 95:55, док је Русија савладала Венецуелу 66:55.

Кина је претходно у мечу за треће место савладала Венецуелу 63:57.

Русија је предност имала само на почетку прве четвртине, после чега је Србија преузела иницијативу и постепено повећавала предност. Тим Александра Ђорђевића одиграо је нешто слабије у другој четвртини, али се у наставку разиграла, натерала противника на доста изгубљних лопти и уз добру игру у одбрани доминантно стигла до победе.

Најефикаснији у победничком тиму био је Мирослав Радуљица са 15 поена и четири скока, а Недовић је забележио 13. Милош Теодосић утакмицу је зваршио са 12 поена, седам скокова и пет асистенција и проглашен је за најкориснијег играча. Двоцифрен учинак имао је и Никола Калинић са 12 поена. Богдан Богдановић вратио се на терен после проблема са леђима, али је забележио само два поена и због пет личних грешака морао је раније да заврши сусрет.

Код Руса расположен је био сам Фридзон који је забележио 16 поена и шест скокова, а пратио га је Понкрашов са 13 поена.

Екипа Александра Ђоршевића је у досадашњем току припрема за Европско првенство остварила четири победе у пет мечева над Кином Мађарском, Русијом и Француском, која је славила у првом дуелу два тима.

"Орлове" до почетка континенталног такмичења очекују турнир у Израелу и две утакмице са Словенијом, у Љубљани и Бањалуци.

Еуробаскет се одржава од петог до 20. септембра, а Србија је у групи са Немачком, Турском, Шпанијом, Италијом и Исландом.

Ток меча:

У тиму Србије нема Милутинова, Милосављевића и Пота.

Меч је почео поенима Русије и промашајима Србије. Фридзон постиже кош уз фаул који је направио Радуљица. Руски кошаркаш био је прецизан на додатном слободном бацању. Прве поене за Србију постигао је Радуљица. Уследили су промашаји за три поена Богдановића, Калинића и Марковића, а то кажњавају Фридзон и Патеев за 7:2. После промашаја Ерцега, лопту у кош спушта Марковић, а на 9:4 повећава Понкрашов. Патеев је брзо направио три личне грешке. Два пута је прецизан са слободних бацања био Радуљица, а онда је оба пута промашио Калинић. Изједначена игра на почетку сусрета.

Серију промашаја Србије за три поена коначно је прекинуо Симоновић за прво вођство Србије 13:9. Уследила је серија Србије, поени Симоновића и осам поена Теодосића, Русима су допуштена само три поена, па тим Саше Ђоређевића има двоцифрену предност (25:12). Лепом акцијом Србија завршава прву четвртину, после асистенције Богдановића, Штимац постиже своје прве поене. Крај прве четвртине 27:12.

Стао је напад Србије на почетку друге четвртине, дуго је наш тим стајао на два постигнута поена које је са слободних бацања постигао Ерцег. Ни Русија није била много ефикаснија, па није успела резултатски много да се приближи (29:21). Плус 10 свом тиму враћа Милош Теодосић. Уследио је период игре у ком су обе екипе играле неповезано. Поене за Србију постизали су Теодосић и Недовић са слободних бацања, а на другој страни прецизан је био Фридзон (39:28) који је био и најзаслужнији за то што је Русија смањила заостатак. У финишу четвртине промашили су Калинић и Теодосић, па се на полувреме одлази са 39:31.

Србија је успела да врати двоцифрену предност на почетку дугог полувремена, преко Радуљице и Калинића, а прве поене на мечу уписао је и Богдановић. Неколико добрих потеза и наш тим стиже до максималних 17 поена предности. Проблем за Србију је слаб учинак са слободних бацања. Србија је почела да игра доста растерећеније, разиграла се, па је лакше и долазила до поена, за висе од 20 поена предности. Налет Србије тројком прекида Кулагин. Ефикасну трећу четвртину српски кошаркаши решавају у своју корист, па у последњу деоницу улазе резултатом 70:44.

Србија је натерала Русија на велики број изгубљенох лопти, играла добро и у одбрани, док је у нападу била све ефикаснија, па на почетку последње четвртине има 30 поена предности 80:47. Уследили су атрактивни потези изабраника Александра Ђорђевића, који су испраћени овацијама са трибина.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дјоле

16.08.2015 22:53

Браво момци, само напред.

ОДГОВОРИТЕ