Trofej BG-a: Srbi razbili i Ruse za trofej, Kinezi treći!

Košarkaši Srbije deklasirali su Rusiju 95:61 i osvojili Trofej Beograda u Kombank areni. 

Košarka 16.08.2015 | 22:40
Trofej BG-a: Srbi razbili i Ruse za trofej, Kinezi treći!

Srbija je u polufinalu bila ubedljiva protiv Kine 95:55, dok je Rusija savladala Venecuelu 66:55.

Kina je prethodno u meču za treće mesto savladala Venecuelu 63:57.

Rusija je prednost imala samo na početku prve četvrtine, posle čega je Srbija preuzela inicijativu i postepeno povećavala prednost. Tim Aleksandra Đorđevića odigrao je nešto slabije u drugoj četvrtini, ali se u nastavku razigrala, naterala protivnika na dosta izgubljnih lopti i uz dobru igru u odbrani dominantno stigla do pobede.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Miroslav Raduljica sa 15 poena i četiri skoka, a Nedović je zabeležio 13. Miloš Teodosić utakmicu je zvaršio sa 12 poena, sedam skokova i pet asistencija i proglašen je za najkorisnijeg igrača. Dvocifren učinak imao je i Nikola Kalinić sa 12 poena. Bogdan Bogdanović vratio se na teren posle problema sa leđima, ali je zabeležio samo dva poena i zbog pet ličnih grešaka morao je ranije da završi susret.

Kod Rusa raspoložen je bio sam Fridzon koji je zabeležio 16 poena i šest skokova, a pratio ga je Ponkrašov sa 13 poena.

Ekipa Aleksandra Đorševića je u dosadašnjem toku priprema za Evropsko prvenstvo ostvarila četiri pobede u pet mečeva nad Kinom Mađarskom, Rusijom i Francuskom, koja je slavila u prvom duelu dva tima.

"Orlove" do početka kontinentalnog takmičenja očekuju turnir u Izraelu i dve utakmice sa Slovenijom, u Ljubljani i Banjaluci.

Eurobasket se održava od petog do 20. septembra, a Srbija je u grupi sa Nemačkom, Turskom, Španijom, Italijom i Islandom.

Tok meča:

U timu Srbije nema Milutinova, Milosavljevića i Pota.

Meč je počeo poenima Rusije i promašajima Srbije. Fridzon postiže koš uz faul koji je napravio Raduljica. Ruski košarkaš bio je precizan na dodatnom slobodnom bacanju. Prve poene za Srbiju postigao je Raduljica. Usledili su promašaji za tri poena Bogdanovića, Kalinića i Markovića, a to kažnjavaju Fridzon i Pateev za 7:2. Posle promašaja Ercega, loptu u koš spušta Marković, a na 9:4 povećava Ponkrašov. Pateev je brzo napravio tri lične greške. Dva puta je precizan sa slobodnih bacanja bio Raduljica, a onda je oba puta promašio Kalinić. Izjednačena igra na početku susreta.

Seriju promašaja Srbije za tri poena konačno je prekinuo Simonović za prvo vođstvo Srbije 13:9. Usledila je serija Srbije, poeni Simonovića i osam poena Teodosića, Rusima su dopuštena samo tri poena, pa tim Saše Đoređevića ima dvocifrenu prednost (25:12). Lepom akcijom Srbija završava prvu četvrtinu, posle asistencije Bogdanovića, Štimac postiže svoje prve poene. Kraj prve četvrtine 27:12.

Stao je napad Srbije na početku druge četvrtine, dugo je naš tim stajao na dva postignuta poena koje je sa slobodnih bacanja postigao Erceg. Ni Rusija nije bila mnogo efikasnija, pa nije uspela rezultatski mnogo da se približi (29:21). Plus 10 svom timu vraća Miloš Teodosić. Usledio je period igre u kom su obe ekipe igrale nepovezano. Poene za Srbiju postizali su Teodosić i Nedović sa slobodnih bacanja, a na drugoj strani precizan je bio Fridzon (39:28) koji je bio i najzaslužniji za to što je Rusija smanjila zaostatak. U finišu četvrtine promašili su Kalinić i Teodosić, pa se na poluvreme odlazi sa 39:31.

Srbija je uspela da vrati dvocifrenu prednost na početku dugog poluvremena, preko Raduljice i Kalinića, a prve poene na meču upisao je i Bogdanović. Nekoliko dobrih poteza i naš tim stiže do maksimalnih 17 poena prednosti. Problem za Srbiju je slab učinak sa slobodnih bacanja. Srbija je počela da igra dosta rasterećenije, razigrala se, pa je lakše i dolazila do poena, za vise od 20 poena prednosti. Nalet Srbije trojkom prekida Kulagin. Efikasnu treću četvrtinu srpski košarkaši rešavaju u svoju korist, pa u poslednju deonicu ulaze rezultatom 70:44.

Srbija je naterala Rusija na veliki broj izgubljenoh lopti, igrala dobro i u odbrani, dok je u napadu bila sve efikasnija, pa na početku poslednje četvrtine ima 30 poena prednosti 80:47. Usledili su atraktivni potezi izabranika Aleksandra Đorđevića, koji su ispraćeni ovacijama sa tribina.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Djole

16.08.2015 22:53

Bravo momci, samo napred.

ODGOVORITE