Блатер: Открићу разлоге оставке када одем!

Одлазећи председник Светске фудбалске федерације Сеп Блатер обећао је да ће открити разлоге зашто је одлучио да поднесе оставку кад напусти ту функцију.

Фудбал 17.08.2015 | 22:40
Блатер: Открићу разлоге оставке када одем!

Блатер је објавио да напушта чело владајућег тела светског фудбала само три дана пошто је изборио трећи мандате на тој функцији, а после корупцијског скандала који је погодио ФИФА.

Швајцарац је од тада званично потврдио да напушта место председника ФИФА и расписао је нове изборе, који ће бити одржани у фебруару.

Чим избори прођу, Блатер ће открити околности које су довеле до његове оставке. На питање новинара холандског “Де Фолкскранта” да ли се нешто битно десило иза сцене што га је навело да поднесе оставку, Блатер је рекао:

“То је нешто што желим да задржим за себе. Све оно што се десило, биће мој легат. У том тренутку није било пријатно. Али, сви желимо да преживимо и то је било право решење за ФИФА, добро решење. Оставку сам поднео да бих заштитио институцију и своју породицу од напада на ФИФА, не да бих заштитио себе. Није ми потребна никаква помоћ када је у питању мој лични интегритет”, нагласио је Блатер.

Коментари / 0

Оставите коментар