Blater: Otkriću razloge ostavke kada odem!

Odlazeći predsednik Svetske fudbalske federacije Sep Blater obećao je da će otkriti razloge zašto je odlučio da podnese ostavku kad napusti tu funkciju.

Fudbal 17.08.2015 | 22:40
Blater: Otkriću razloge ostavke kada odem!

Blater je objavio da napušta čelo vladajućeg tela svetskog fudbala samo tri dana pošto je izborio treći mandate na toj funkciji, a posle korupcijskog skandala koji je pogodio FIFA.

Švajcarac je od tada zvanično potvrdio da napušta mesto predsednika FIFA i raspisao je nove izbore, koji će biti održani u februaru.

Čim izbori prođu, Blater će otkriti okolnosti koje su dovele do njegove ostavke. Na pitanje novinara holandskog “De Folkskranta” da li se nešto bitno desilo iza scene što ga je navelo da podnese ostavku, Blater je rekao:

“To je nešto što želim da zadržim za sebe. Sve ono što se desilo, biće moj legat. U tom trenutku nije bilo prijatno. Ali, svi želimo da preživimo i to je bilo pravo rešenje za FIFA, dobro rešenje. Ostavku sam podneo da bih zaštitio instituciju i svoju porodicu od napada na FIFA, ne da bih zaštitio sebe. Nije mi potrebna nikakva pomoć kada je u pitanju moj lični integritet”, naglasio je Blater.

Komentari / 0

Ostavite komentar