ПЛ: Сити разбио Челси, Арсенал се мучио и побједио!

Фудбалери Манчестер Ситија разбили су шампиона Челси 3:0 (1:0), у великом дербију Премијер лиге. Екипа Арсенала успела је уз доста муке да стигне до првог тријумфа у новој сезони Премијер лиге, пошто је славила на гостовању Кристал Паласу – 2:1 (1:1).

Фудбал 16.08.2015 | 21:20
ПЛ: Сити разбио Челси, Арсенал се мучио и побједио!

"Грађани" су доминирали током свих 90 минута против тима Жозеа Муриња, чији "бункер" овај пут није донео резултат и поред расположеног Асмира Беговића.

Предвођени Јајом Туреом и Серхиом Агуером, Сити је начео ривала у 31. минуту, а дотукли су га Венсан Компани и Фернандињо у последњих 12, после грешака Бранислава Ивановића.

Одбрана Челсија била је немоћна против Куна Агуера, који је константно претио од првог минута, али је Беговић са три сјајне параде чувао гол лондонског тима.

Међутим, у 31. минуту је био немоћан, након што су Туре и Агуеро сами надиграли чак петорицу играча Челсија на ивици казненог простора.

У наставку меча Челси је успео тек неколико пута да запрети домаћину, али су Фабрегас, Рамирес и Азар били неуспешни.

У међувремену је Агуеро наставио да терорише Беговића, а једном је одлично запретио и Мангала после центаршута Колароав.

Челси није успео да одоли атацима ривала до краја, коначно је пао у последњих 15-ак минута.

Победу Ситија најавио је Венсан Компанији голом главом после корнера поред Ивановића, а потврдио је Фернандињо сјајним ударцем са ивице казненог простора, после још једне очајне реакције Челсијеве одбране, и новог кашњења Ивановића.

У финишу меча Хуан Квадрадо и Дијего Коста су пропустили сјајне шансе да ублаже пораз Челсија, Белгијанца је зауставио Харт, а Шпанца статива.

Сити је овом победом преузео прво место на табели, дели га са Лестером и Јунајтедом са по шест бодова, али има перфектну гол разлику 6:0.

Челси после прва два кола има само један бод.

Тим Арсена Венгера је на овај начин успео да се тргне, после пораза од Вест Хема на отварању шампионата, док је Палас уписао први пораз, после уводне победе.

'Тобџије' су повеле у 16. минуту сјајним поготком Оливијеа Жируа, да би само 12 минута касније Џоел Ворд изједначио. Коначан резултат сусрета поставио је Демијен Дилејни у 55. минуту, аутоголом.

У последњем мечу кола, у понедељак, састају се Ливерпул и АФЦ Бурнмаут.

Дуел на Селхурст Парку почео је шансом стрелца водећег гола, после дивне комбинације са Ароном Рамзијем, али је покушај Француза завршио поред гола. Убрзо је уследила нова шанса, а овога пута је Мекартур избацио лопту са линије, после покушаја Алексиса Санчеса.

Домаћи су се полако ослабађали притиска, али је Арсенал успео да стигне до поготка у 16. минуту. Месут Езил се изборио за простор и центрирао са левог бока, Жиру је побегао Дилејнију и ухватио феноменалан волеј, у паду, погодивши даљи угао гола Мекартија.

Међутим, Палас је бивао све опаснији, иако Арсенал није престајао са нападима, а Вилферд Заха имао је прву шансу. Екипа Алана Пардјуа стигла је до изједначења у 28. минуту, преко Џоела Ворда. Боласи је лепо спустио лопту грудима до Мекартура, а Ворд са 20 метара закуцао лопту у мрежу.

Тим резултатом отишло се на одмор, иако су обе екипе могу да стигну до вођства и пре тога, да би се статива Арсенала затресла већ после три минута игре у наставку, али Конор Викам није имао среће.

Ипак, испоставиће се, прва три бода у новој сезони 'Тобџијама' донео је Алексис Санчес у 55. минуту, уз обилату помоћ дефанзивца домаћина. Белерин је пробио по десном боку и послао центаршут на другу стативу, где је Чилеанац (169цм) надскочио ноншалантног Ворда, а лопта се од ноге Дилејнија одбила у мрежу.

Премијер лига, друго коло:
Манчестер Сити – Челси 3:0
Агуеро 31, Компани 79, Фернандињо 85
Кристал Палас – Арсенал 1:2
Ворд 28 – Жиру 16, Дилејни 55аг

Субота:
Сандерленд – Норич 1:3
Вотмор 88 – Мартин 26, Витакер 37, Редмонд 57
Свонси – Њукасл 2:0
Гомис 9, А. Ају 52
Тотенхем – Стоук 2:2
Дајер 19, Чадли 45+2 – Арнаутовић 78п, Дијуф 83
Вест Хем – Лестер 1:2
Паје 55 – Оказаки 27, Марез 38
Саутемптон – Евертон 0:3
Лукаку 22, 45, Баркли 84
Вотфорд – Вест Бромич Албион 0:0

понедељак:
21.00 Ливерпул – Борнмут

петак:
Астон Вила – Манчестер Јунајтед 0:1
Јанузај 29

Коментари / 0

Оставите коментар