PL: Siti razbio Čelsi, Arsenal se mučio i pobjedio!

Fudbaleri Mančester Sitija razbili su šampiona Čelsi 3:0 (1:0), u velikom derbiju Premijer lige. Ekipa Arsenala uspela je uz dosta muke da stigne do prvog trijumfa u novoj sezoni Premijer lige, pošto je slavila na gostovanju Kristal Palasu – 2:1 (1:1).

Fudbal 16.08.2015 | 21:20
PL: Siti razbio Čelsi, Arsenal se mučio i pobjedio!

"Građani" su dominirali tokom svih 90 minuta protiv tima Žozea Murinja, čiji "bunker" ovaj put nije doneo rezultat i pored raspoloženog Asmira Begovića.

Predvođeni Jajom Tureom i Serhiom Aguerom, Siti je načeo rivala u 31. minutu, a dotukli su ga Vensan Kompani i Fernandinjo u poslednjih 12, posle grešaka Branislava Ivanovića.

Odbrana Čelsija bila je nemoćna protiv Kuna Aguera, koji je konstantno pretio od prvog minuta, ali je Begović sa tri sjajne parade čuvao gol londonskog tima.

Međutim, u 31. minutu je bio nemoćan, nakon što su Ture i Aguero sami nadigrali čak petoricu igrača Čelsija na ivici kaznenog prostora.

U nastavku meča Čelsi je uspeo tek nekoliko puta da zapreti domaćinu, ali su Fabregas, Ramires i Azar bili neuspešni.

U međuvremenu je Aguero nastavio da teroriše Begovića, a jednom je odlično zapretio i Mangala posle centaršuta Kolaroav.

Čelsi nije uspeo da odoli atacima rivala do kraja, konačno je pao u poslednjih 15-ak minuta.

Pobedu Sitija najavio je Vensan Kompaniji golom glavom posle kornera pored Ivanovića, a potvrdio je Fernandinjo sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora, posle još jedne očajne reakcije Čelsijeve odbrane, i novog kašnjenja Ivanovića.

U finišu meča Huan Kvadrado i Dijego Kosta su propustili sjajne šanse da ublaže poraz Čelsija, Belgijanca je zaustavio Hart, a Španca stativa.

Siti je ovom pobedom preuzeo prvo mesto na tabeli, deli ga sa Lesterom i Junajtedom sa po šest bodova, ali ima perfektnu gol razliku 6:0.

Čelsi posle prva dva kola ima samo jedan bod.

Tim Arsena Vengera je na ovaj način uspeo da se trgne, posle poraza od Vest Hema na otvaranju šampionata, dok je Palas upisao prvi poraz, posle uvodne pobede.

'Tobdžije' su povele u 16. minutu sjajnim pogotkom Olivijea Žirua, da bi samo 12 minuta kasnije Džoel Vord izjednačio. Konačan rezultat susreta postavio je Demijen Dilejni u 55. minutu, autogolom.

U poslednjem meču kola, u ponedeljak, sastaju se Liverpul i AFC Burnmaut.

Duel na Selhurst Parku počeo je šansom strelca vodećeg gola, posle divne kombinacije sa Aronom Ramzijem, ali je pokušaj Francuza završio pored gola. Ubrzo je usledila nova šansa, a ovoga puta je Mekartur izbacio loptu sa linije, posle pokušaja Aleksisa Sančesa.

Domaći su se polako oslabađali pritiska, ali je Arsenal uspeo da stigne do pogotka u 16. minutu. Mesut Ezil se izborio za prostor i centrirao sa levog boka, Žiru je pobegao Dilejniju i uhvatio fenomenalan volej, u padu, pogodivši dalji ugao gola Mekartija.

Međutim, Palas je bivao sve opasniji, iako Arsenal nije prestajao sa napadima, a Vilferd Zaha imao je prvu šansu. Ekipa Alana Pardjua stigla je do izjednačenja u 28. minutu, preko Džoela Vorda. Bolasi je lepo spustio loptu grudima do Mekartura, a Vord sa 20 metara zakucao loptu u mrežu.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, iako su obe ekipe mogu da stignu do vođstva i pre toga, da bi se stativa Arsenala zatresla već posle tri minuta igre u nastavku, ali Konor Vikam nije imao sreće.

Ipak, ispostaviće se, prva tri boda u novoj sezoni 'Tobdžijama' doneo je Aleksis Sančes u 55. minutu, uz obilatu pomoć defanzivca domaćina. Belerin je probio po desnom boku i poslao centaršut na drugu stativu, gde je Čileanac (169cm) nadskočio nonšalantnog Vorda, a lopta se od noge Dilejnija odbila u mrežu.

Premijer liga, drugo kolo:
Mančester Siti – Čelsi 3:0
Aguero 31, Kompani 79, Fernandinjo 85
Kristal Palas – Arsenal 1:2
Vord 28 – Žiru 16, Dilejni 55ag

Subota:
Sanderlend – Norič 1:3
Votmor 88 – Martin 26, Vitaker 37, Redmond 57
Svonsi – Njukasl 2:0
Gomis 9, A. Aju 52
Totenhem – Stouk 2:2
Dajer 19, Čadli 45+2 – Arnautović 78p, Dijuf 83
Vest Hem – Lester 1:2
Paje 55 – Okazaki 27, Marez 38
Sautempton – Everton 0:3
Lukaku 22, 45, Barkli 84
Votford – Vest Bromič Albion 0:0

ponedeljak:
21.00 Liverpul – Bornmut

petak:
Aston Vila – Mančester Junajted 0:1
Januzaj 29

Komentari / 0

Ostavite komentar