СЛС: Звезда славила у Сурдулици, Јавор не да 1. мјесто!

Фудбалери Црвене звезде победили су Радник у Сурдулици са 2:0 (0:0) у шестом колу Суперлиге Србије. Фудбалери Јавора и даље су лидери Суперлиге пошто су у шестом колу на свом терену са 2:1 савладали ОФК Београд.

Фудбал 16.08.2015 | 20:40
СЛС: Звезда славила у Сурдулици, Јавор не да 1. мјесто!

После првих 45 минута није било голова, али су гости у наставку головима Катаија у 65. и Стојановића у 78. минуту решили питање победника.

Црвена звезда је после чеврте победе у сезони остала на другом месту на табели са 14 бодова. Радник је везао други пораз и на претпоследњем месту је на табели са пет бодова.

У наредном колу Звезда ће се на свом стадиону састати са првопласираним Јавором који је победио ОФК Београд 2:1, а Радник ће гостовати нишком Радничком.

У првом полувремену виђено је по неколико прилика на обе стране, али голова није било. Највећу прилику пропушта Радник у 29. минуту. После корнера изведеног са десне стране, Рајковић излази превише напред, избацује лопту, али само до Стојановића који шутира, а опасност са гол линије отклања Вукашин Јовановић. У домаћој екипи најопаснији је био Славиша Стојановић, али је он терен због повреде напустио већ у 33. минуту.

После благе иницијативе Радника, уследио је притисак Звезде која је до гола покушала да стигне преко Анђелковића, Плавшића и Катаија. Анђелковић је први жути картон зарадио због симулирања, када је сам пао у казненом простору приликом продора поред двојице играча.

У другом полувремну Звезда је имала иницијативу која је материјализована голом Катаија у 65. минуту. У соло продору прошао је поред одбрамбеног играча Радника, од ког му се одбила лопта, после чега није имао проблема да затресе мрежу домаћих.

Звезда је предност дуплирала у 78. минуту. Лопта је дошла до Стојановића, он је лепо прима и креће ка голу по левој страни, прецизно је шутирао ка другој стативи са 13 метара и без проблема савладао Грујичића.

Црвено-бели су последњих десетак минута играли са играчем мање, због другог жутог картона и грубог старта терен је напустио Анђелковић.

Радник је стао после другог примљеног гола, па ниједном није озбиљније запретио. Ипак, у финишу меча, Ћулум, ослободио се противничких играча, али је шутирао преко пречке Рајковића. У последњем нападу Радника на мечу, лопта је у леђа погодила Доналда, домаћи су тражили једанаестерац, сматрајући да га је погодила у руку, али Мажић није показао на белу тачку.

Јавор има 15 бодова и пет победа, један више од Црвене звезде, која је са 2:0 савладала Радник у Сурдулици.

Управо ће се две екипе састати у наредном колу на стадиону "Рајко Митић".

Стрелци за Јавор у Ивањици били су Гафуров у шестом и Доцић у 34. минуту, док је прецизан за госте био Сарајлин у 82.

Борац из Чачка после три победе на старту првенства, у последње три утакмице забележио је само бод. Чачани су у Лучанима одиграли нерешено 1:1 са екипом Младости, иако су до 61. минута водили поготком Сикимића. Изједначио је Оташевић.

После првих 45 минута у Сурдулици није било голова, али је Звезда у наставку сломила притисак противника и уписала нова три бода.

Од 19 часова почели су мечеви Чукарички - Раднички и Нови Пазар - Спартак.

Мечеви Партизан - Рад и Јагодина - Војводина одложени су због обавеза српског шампиона и новосадске екипе у европским квалификацијама.

Металац и Вождовац су у суботу у Горњем Милановцу играли нерешено 1:1.

Суперлига, шесто коло:
Металац – Вождовац 1:1 (0:1)
Оташевић 62 - Сикимић 23

Недеља:
Јавор – ОФК Београд 2:1
Гафуров 6, Дочић (п) 34 - Сарајлин 82
Младост – Борац 1:1
Големић 79 (п) - Вујаклија 22
Радник – Црвена звезда 0:2
Катаи 65, Стојановић 78
19.00 Чукарички – Раднички Ниш
19.00 Нови Пазар – Спартак

Одложено:
Партизан – Рад
Јагодина – Војводина

Коментари / 0

Оставите коментар