SLS: Zvezda slavila u Surdulici, Javor ne da 1. mjesto!

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Radnik u Surdulici sa 2:0 (0:0) u šestom kolu Superlige Srbije. Fudbaleri Javora i dalje su lideri Superlige pošto su u šestom kolu na svom terenu sa 2:1 savladali OFK Beograd.

Fudbal 16.08.2015 | 20:40
SLS: Zvezda slavila u Surdulici, Javor ne da 1. mjesto!

Posle prvih 45 minuta nije bilo golova, ali su gosti u nastavku golovima Kataija u 65. i Stojanovića u 78. minutu rešili pitanje pobednika.

Crvena zvezda je posle čevrte pobede u sezoni ostala na drugom mestu na tabeli sa 14 bodova. Radnik je vezao drugi poraz i na pretposlednjem mestu je na tabeli sa pet bodova.

U narednom kolu Zvezda će se na svom stadionu sastati sa prvoplasiranim Javorom koji je pobedio OFK Beograd 2:1, a Radnik će gostovati niškom Radničkom.

U prvom poluvremenu viđeno je po nekoliko prilika na obe strane, ali golova nije bilo. Najveću priliku propušta Radnik u 29. minutu. Posle kornera izvedenog sa desne strane, Rajković izlazi previše napred, izbacuje loptu, ali samo do Stojanovića koji šutira, a opasnost sa gol linije otklanja Vukašin Jovanović. U domaćoj ekipi najopasniji je bio Slaviša Stojanović, ali je on teren zbog povrede napustio već u 33. minutu.

Posle blage inicijative Radnika, usledio je pritisak Zvezde koja je do gola pokušala da stigne preko Anđelkovića, Plavšića i Kataija. Anđelković je prvi žuti karton zaradio zbog simuliranja, kada je sam pao u kaznenom prostoru prilikom prodora pored dvojice igrača.

U drugom poluvremnu Zvezda je imala inicijativu koja je materijalizovana golom Kataija u 65. minutu. U solo prodoru prošao je pored odbrambenog igrača Radnika, od kog mu se odbila lopta, posle čega nije imao problema da zatrese mrežu domaćih.

Zvezda je prednost duplirala u 78. minutu. Lopta je došla do Stojanovića, on je lepo prima i kreće ka golu po levoj strani, precizno je šutirao ka drugoj stativi sa 13 metara i bez problema savladao Grujičića.

Crveno-beli su poslednjih desetak minuta igrali sa igračem manje, zbog drugog žutog kartona i grubog starta teren je napustio Anđelković.

Radnik je stao posle drugog primljenog gola, pa nijednom nije ozbiljnije zapretio. Ipak, u finišu meča, Ćulum, oslobodio se protivničkih igrača, ali je šutirao preko prečke Rajkovića. U poslednjem napadu Radnika na meču, lopta je u leđa pogodila Donalda, domaći su tražili jedanaesterac, smatrajući da ga je pogodila u ruku, ali Mažić nije pokazao na belu tačku.

Javor ima 15 bodova i pet pobeda, jedan više od Crvene zvezde, koja je sa 2:0 savladala Radnik u Surdulici.

Upravo će se dve ekipe sastati u narednom kolu na stadionu "Rajko Mitić".

Strelci za Javor u Ivanjici bili su Gafurov u šestom i Docić u 34. minutu, dok je precizan za goste bio Sarajlin u 82.

Borac iz Čačka posle tri pobede na startu prvenstva, u poslednje tri utakmice zabeležio je samo bod. Čačani su u Lučanima odigrali nerešeno 1:1 sa ekipom Mladosti, iako su do 61. minuta vodili pogotkom Sikimića. Izjednačio je Otašević.

Posle prvih 45 minuta u Surdulici nije bilo golova, ali je Zvezda u nastavku slomila pritisak protivnika i upisala nova tri boda.

Od 19 časova počeli su mečevi Čukarički - Radnički i Novi Pazar - Spartak.

Mečevi Partizan - Rad i Jagodina - Vojvodina odloženi su zbog obaveza srpskog šampiona i novosadske ekipe u evropskim kvalifikacijama.

Metalac i Voždovac su u subotu u Gornjem Milanovcu igrali nerešeno 1:1.

Superliga, šesto kolo:
Metalac – Voždovac 1:1 (0:1)
Otašević 62 - Sikimić 23

Nedelja:
Javor – OFK Beograd 2:1
Gafurov 6, Dočić (p) 34 - Sarajlin 82
Mladost – Borac 1:1
Golemić 79 (p) - Vujaklija 22
Radnik – Crvena zvezda 0:2
Katai 65, Stojanović 78
19.00 Čukarički – Radnički Niš
19.00 Novi Pazar – Spartak

Odloženo:
Partizan – Rad
Jagodina – Vojvodina

Komentari / 0

Ostavite komentar