Енан: Тенисерке не вјерују у себе против Серене!

Прослављена белгијска тенисерка Жистин Енан рекла је да би волела да Серена Вилијамс има тежи посао да се одржи на челу светског тениса.

Тенис 17.08.2015 | 17:40
Енан: Тенисерке не вјерују у себе против Серене!

Енанова је истакла да у овом тренутку не постоји константна група играчица које једна другу терају да играју боље.

Некадашња најбоља тенисерка света је млађа од Вилијамсове, али истиче да се види Американки што је толико брзо у врху.

“То је нешто што морате да поштујете. Знам да је за то потребно да се пробудите и даље желите да вредно радите”, рекла је Енанова у Торонту, где је уврштена у Кућу славних Роџерс купа, “Мало сам изненађена да и даље жели да буде ту. И даље има ватру и жељу. Због тога сам и више изненађена да не постоје девојке из нове генерације које ће рећи: ‘Ок, старије тенисерке више нису ту, хајде да заузмемо њихово место. За тенис је битно да имамо две, три, четири играчице које покушавају да јој пруже већи отпор”.

Међутим, Енанова истиче да у овом тренутку нема много тенисерки које могу да припрете Серени.

“Постоји велики број играчица које играју добар тенис, али нису константне. Мислим да не верују довољно у себе”, нагласила је Енанова.

Белгијанка се потом подсетила ривалстава које је имала када је играла, пошто су јој ривалке у финалима редовно биле Вилијамсова, Амели Морезмо и Ким Клајстерс.

“Када сам играла, имала сам утисак да све тенисерке које су у осмини финала могу да освоје турнир. Била је то сјајна генерација. Мислим да су Венус и Серена натерале велики број тенисерки да подигну ниво своје игре. Оне су воделе тенис на потпуно нови ниво и било је сјајно бити део тога јер смо терале једне друге да будемо боље. Ту су биле и Ким, Линдзи Девенпорт, Џенифер Капријати, Мартина Хингис, Марија Шарапова”, истакла је Енанова.

Коментари / 0

Оставите коментар