Enan: Teniserke ne vjeruju u sebe protiv Serene!

Proslavljena belgijska teniserka Žistin Enan rekla je da bi volela da Serena Vilijams ima teži posao da se održi na čelu svetskog tenisa.

Tenis 17.08.2015 | 17:40
Enan: Teniserke ne vjeruju u sebe protiv Serene!

Enanova je istakla da u ovom trenutku ne postoji konstantna grupa igračica koje jedna drugu teraju da igraju bolje.

Nekadašnja najbolja teniserka sveta je mlađa od Vilijamsove, ali ističe da se vidi Amerikanki što je toliko brzo u vrhu.

“To je nešto što morate da poštujete. Znam da je za to potrebno da se probudite i dalje želite da vredno radite”, rekla je Enanova u Torontu, gde je uvrštena u Kuću slavnih Rodžers kupa, “Malo sam iznenađena da i dalje želi da bude tu. I dalje ima vatru i želju. Zbog toga sam i više iznenađena da ne postoje devojke iz nove generacije koje će reći: ‘Ok, starije teniserke više nisu tu, hajde da zauzmemo njihovo mesto. Za tenis je bitno da imamo dve, tri, četiri igračice koje pokušavaju da joj pruže veći otpor”.

Međutim, Enanova ističe da u ovom trenutku nema mnogo teniserki koje mogu da priprete Sereni.

“Postoji veliki broj igračica koje igraju dobar tenis, ali nisu konstantne. Mislim da ne veruju dovoljno u sebe”, naglasila je Enanova.

Belgijanka se potom podsetila rivalstava koje je imala kada je igrala, pošto su joj rivalke u finalima redovno bile Vilijamsova, Ameli Morezmo i Kim Klajsters.

“Kada sam igrala, imala sam utisak da sve teniserke koje su u osmini finala mogu da osvoje turnir. Bila je to sjajna generacija. Mislim da su Venus i Serena naterale veliki broj teniserki da podignu nivo svoje igre. One su vodele tenis na potpuno novi nivo i bilo je sjajno biti deo toga jer smo terale jedne druge da budemo bolje. Tu su bile i Kim, Lindzi Devenport, Dženifer Kaprijati, Martina Hingis, Marija Šarapova”, istakla je Enanova.

Komentari / 0

Ostavite komentar