Марадона: Не дрогирам се 12 година!

Најбољи фудбалер свих времена Дијего Армандо Марадона открио је да већ 12 година није конзумирао дрогу.

Фудбал 16.08.2015 | 22:00
Марадона: Не дрогирам се 12 година!

"Скоро 12 година не узимам дрогу, јер не бих се будио као што се будим данас. Изабрао сам чист пут и живот за моју децу, чак и за будућност", написао је Марадона на Фејсбуку.

'Ел Пибе' је првих проблема са дрогом имао средином осамдесетих година прошлог века, а први пут је био позитиван на допинг тесту – тада му је у организму пронађен ефедрин за време Светског првенства у САД 1994. године.

Сличне проблеме имао је у неколико наврата када је наступао за Наполи у Калчу, док је на крају каријере, када се вратио у Боку Јуниорс, био позитиван на кокаин.

Марадона је 91 пут носио дрес 'Гаучоса', уз 34 постигнута гола, а оно што га је сврстало у легенду одиграло се 1986. године у Мексику – када је готово сâм донео Аргентини титулу првака света, другу у историји.

Осим за Боку Јуниорс, и матични Аргентинос Јуниорс – чији стадион носи његово име – наступао је и за Барселону, Севиљу, Њуелс Олд Бојс и Наполи.

Наполитанцима је донео највеће успехе у историји, пошто је за седам година у клубу (207 утакмица – 102 гола) био најзаслужнији за освајање два Скудета, Купа и Суперкупа Италије, као и УЕФА Купа.

Коментари / 0

Оставите коментар