Maradona: Ne drogiram se 12 godina!

Najbolji fudbaler svih vremena Dijego Armando Maradona otkrio je da već 12 godina nije konzumirao drogu.

Fudbal 16.08.2015 | 22:00
Maradona: Ne drogiram se 12 godina!

"Skoro 12 godina ne uzimam drogu, jer ne bih se budio kao što se budim danas. Izabrao sam čist put i život za moju decu, čak i za budućnost", napisao je Maradona na Fejsbuku.

'El Pibe' je prvih problema sa drogom imao sredinom osamdesetih godina prošlog veka, a prvi put je bio pozitivan na doping testu – tada mu je u organizmu pronađen efedrin za vreme Svetskog prvenstva u SAD 1994. godine.

Slične probleme imao je u nekoliko navrata kada je nastupao za Napoli u Kalču, dok je na kraju karijere, kada se vratio u Boku Juniors, bio pozitivan na kokain.

Maradona je 91 put nosio dres 'Gaučosa', uz 34 postignuta gola, a ono što ga je svrstalo u legendu odigralo se 1986. godine u Meksiku – kada je gotovo sâm doneo Argentini titulu prvaka sveta, drugu u istoriji.

Osim za Boku Juniors, i matični Argentinos Juniors – čiji stadion nosi njegovo ime – nastupao je i za Barselonu, Sevilju, Njuels Old Bojs i Napoli.

Napolitancima je doneo najveće uspehe u istoriji, pošto je za sedam godina u klubu (207 utakmica – 102 gola) bio najzaslužniji za osvajanje dva Skudeta, Kupa i Superkupa Italije, kao i UEFA Kupa.

Komentari / 0

Ostavite komentar