Ђоковић вечерас "јури" свој рекорд из 2011.

Најбољи играч свијета Новак Ђоковић игра против Ендија Мареја финале Роџерс купа у Монтреалу, а њихов дуел неће почети прије 21 час.

Србија 16.08.2015 | 18:38
Ђоковић вечерас "јури" свој рекорд из 2011.

Србин се пласирао у своје четврто финале турнира из Мастерс серије који се одржава у Канади, а до сада има максималан учинак – два пута је трофеј дизао у Монтреалу, а једном у Торонту.

Биће ово његов 28. дуел са Шкотом, који је у борби за финале лако савладао Кеија Нишикорија, момак са Бањице води са 19-8 у побједама – уз осам тријумфа у низу.

Енди је посљедњи пут против Новака славио у финалу Вимблдона 2013. године.

Ђоковић, који је у полуфиналу био бољи од Жеремија Шардија, забиљежио је на путу до новог финала 30. узастопну побједу на турнирима из Серије 1000, придруживши се тако Рафаелу Надалу – као једини играч који је играо најмање пет финала Мастерса у четири различите сезоне.

Најбољи спортиста свијета је посљедњи пут поражен од Роџера Федерера, на Мастерсу у Шангају у октобру, да би од тада нанизао укупно 44 тријумфа до саме завршнице. Уколико савлада Мареја у финалу изједначиће сопстени рекорд (из сезоне 2011.) по броју узастопних побједа.

Такође, Новак игра за своју 25. титулу на мастерсима, а Енди, који ће од понедјељка бити други тенисер свијета, за 11.

Освајачу Вимлдона и Аустралијан Опена је физиотерапеут у два наврата, током меча са Французом, масирао подлактицу десне руке, а на конференцији је рекао да је већ навикао да игра уз одређену дозу бола.

“То је нешто што дође и прође. У овом тренутку није пријатно играти, али то је нешто што је саставни дио нашег посла. Није нешто о чему треба бринути“, рекао је Ђоковић.

Српски тенисер је сат и по времена послије полуфинала сингла, у пару са Јанком Типсаревићем играо и полуфинале дубла у којем су доживјели тијесан пораз.

(Б92)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

РС - БЛ

16.08.2015 17:44

Напријед Ноле!

ОДГОВОРИТЕ