Đoković večeras "juri" svoj rekord iz 2011.

Najbolji igrač svijeta Novak Đoković igra protiv Endija Mareja finale Rodžers kupa u Montrealu, a njihov duel neće početi prije 21 čas.

Srbija 16.08.2015 | 18:38
Đoković večeras "juri" svoj rekord iz 2011.

Srbin se plasirao u svoje četvrto finale turnira iz Masters serije koji se održava u Kanadi, a do sada ima maksimalan učinak – dva puta je trofej dizao u Montrealu, a jednom u Torontu.

Biće ovo njegov 28. duel sa Škotom, koji je u borbi za finale lako savladao Keija Nišikorija, momak sa Banjice vodi sa 19-8 u pobjedama – uz osam trijumfa u nizu.

Endi je posljednji put protiv Novaka slavio u finalu Vimbldona 2013. godine.

Đoković, koji je u polufinalu bio bolji od Žeremija Šardija, zabilježio je na putu do novog finala 30. uzastopnu pobjedu na turnirima iz Serije 1000, pridruživši se tako Rafaelu Nadalu – kao jedini igrač koji je igrao najmanje pet finala Mastersa u četiri različite sezone.

Najbolji sportista svijeta je posljednji put poražen od Rodžera Federera, na Mastersu u Šangaju u oktobru, da bi od tada nanizao ukupno 44 trijumfa do same završnice. Ukoliko savlada Mareja u finalu izjednačiće sopsteni rekord (iz sezone 2011.) po broju uzastopnih pobjeda.

Takođe, Novak igra za svoju 25. titulu na mastersima, a Endi, koji će od ponedjeljka biti drugi teniser svijeta, za 11.

Osvajaču Vimldona i Australijan Opena je fizioterapeut u dva navrata, tokom meča sa Francuzom, masirao podlakticu desne ruke, a na konferenciji je rekao da je već navikao da igra uz određenu dozu bola.

“To je nešto što dođe i prođe. U ovom trenutku nije prijatno igrati, ali to je nešto što je sastavni dio našeg posla. Nije nešto o čemu treba brinuti“, rekao je Đoković.

Srpski teniser je sat i po vremena poslije polufinala singla, u paru sa Jankom Tipsarevićem igrao i polufinale dubla u kojem su doživjeli tijesan poraz.

(B92)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

RS - BL

16.08.2015 17:44

Naprijed Nole!

ODGOVORITE