Ђоковић није бранио Кирјоса, напротив...!

За разлику од Мареја, који је понудио алиби за срамно понашање темпераментног тенисера, наш ас имао је другачији став.

Тенис 16.08.2015 | 19:20
Ђоковић није бранио Кирјоса, напротив...!

Осим Ендија Мареја, који је покушао да оправда срамно понашање Ника Кирјоса и поручио да се ради о младом момку, који се не сналази под светлом јавности, готово сви остали тенисери, тенисерке и спортисти генерално нису тражили алиби за Аустралијанца.

Штавише.

Поступак за сваку осуду, који је погрешан из превише разлога, осудио је и "Број 1", Новак Ђоковић.

Сумњамо да до сада нисте чули о чему се ради, али ако је то случај – током меча са Стеном Вавринком, у драматичном финишу првог сета, Кирјос је наглас, поред микрофона и самог Вавринке, рекао:

"Кокинакис ти је ***** девојку, жао ми је што то морам да ти кажем, друже".

Кирјос је увредио и Вавринку, али и хрватску тенисерку Дону Векић, с којом је Швајцарац у вези већ неко време, након развода брака кроз који је прошао. АТП је казнио Кирјоса с максималних 10.000 долара, плус са додатних 2.500 долара због увреде на рачун дечака који доноси лоптице.

Кирјос се нерадо извинио на Тwиттеру, али је већ током његовог меча са Џоном Изнером, у ком је Американац стигао до победе у два сета, било јасно да ће публика дуго прогонити Аустралијанца због његовог понашање. Констатно су му звиждали, а приликом меч лопте за Изнера, Кирјос је чак ушао у жестоку расправу са једним мушкарцем на трибинама.

Упитан да прокоментарише цео случај, Ђоковић је у Монтреалу рекао да је Кирјосова увреда на рачун Вавринке била потпуно непотребна. Додао је:

"Кажњен је и заслужио је то. Научио је лекцију на тежи начин".

Коментари / 0

Оставите коментар