Đoković nije branio Kirjosa, naprotiv...!

Za razliku od Mareja, koji je ponudio alibi za sramno ponašanje temperamentnog tenisera, naš as imao je drugačiji stav.

Tenis 16.08.2015 | 19:20
Đoković nije branio Kirjosa, naprotiv...!

Osim Endija Mareja, koji je pokušao da opravda sramno ponašanje Nika Kirjosa i poručio da se radi o mladom momku, koji se ne snalazi pod svetlom javnosti, gotovo svi ostali teniseri, teniserke i sportisti generalno nisu tražili alibi za Australijanca.

Štaviše.

Postupak za svaku osudu, koji je pogrešan iz previše razloga, osudio je i "Broj 1", Novak Đoković.

Sumnjamo da do sada niste čuli o čemu se radi, ali ako je to slučaj – tokom meča sa Stenom Vavrinkom, u dramatičnom finišu prvog seta, Kirjos je naglas, pored mikrofona i samog Vavrinke, rekao:

"Kokinakis ti je ***** devojku, žao mi je što to moram da ti kažem, druže".

Kirjos je uvredio i Vavrinku, ali i hrvatsku teniserku Donu Vekić, s kojom je Švajcarac u vezi već neko vreme, nakon razvoda braka kroz koji je prošao. ATP je kaznio Kirjosa s maksimalnih 10.000 dolara, plus sa dodatnih 2.500 dolara zbog uvrede na račun dečaka koji donosi loptice.

Kirjos se nerado izvinio na Twitteru, ali je već tokom njegovog meča sa Džonom Iznerom, u kom je Amerikanac stigao do pobede u dva seta, bilo jasno da će publika dugo progoniti Australijanca zbog njegovog ponašanje. Konstatno su mu zviždali, a prilikom meč lopte za Iznera, Kirjos je čak ušao u žestoku raspravu sa jednim muškarcem na tribinama.

Upitan da prokomentariše ceo slučaj, Đoković je u Montrealu rekao da je Kirjosova uvreda na račun Vavrinke bila potpuno nepotrebna. Dodao je:

"Kažnjen je i zaslužio je to. Naučio je lekciju na teži način".

Komentari / 0

Ostavite komentar