ПЛ БиХ: Семберци други, ''лудило'' у Травнику!

Суботње утакмице четвртог кола Премијер лиге Босне и Херцеговине донијеле су узбудљив фудбал. Травник је водио 3:0 против Челика и једва сачувао побједу (3:2). Радник ремијем са Младости преузео друго мјесто. Првенци Дрине и Витеза.

Фудбал 16.08.2015 | 13:00
ПЛ БиХ: Семберци други, ''лудило'' у Травнику!

Фудбалску суботу у БиХ обиљежио је веома узбудљив комшијски дерби на травничкој „Пироти“ између домаћина и до данас другопласираног Челика из Зенице. "Везири" су водили са 3:0, али су имали и два црвена картона, па је Челик погоцима Махира Карића био близу ремија, али и са деветорицом у пољу, Травник је успио да сачува побједу и прекине негативну серију од 13 утакмица без домаћег тријумфа над Челиком.

Послије почетног испитивања снага на "Пироти", домаћи Травник је повео у 11. минуту послије оправдано досуђеног једанаестерца.

Арбитар Томислав Чуић досудио је пенал након што је руком у казненом простору играо Сулејман Смајић, а сигуран реализатор био је капитен „везира“ Феђа Дудић.

Само 12 минута касније, Травник је повисио вођство на 2:0.

Жермејн Куадио, фудбалер који је недавно поготком срушио актуелног првака Сарајево, прошао је по десној страни и центрирао, а дефанзивац Челика Горан Поповић у намјери да избаци лопту испред нападача „везира“ је послао у властиту мрежу - 2:0.

Умало је Челик смањио у 25. минуту, али је шут главом Марина Поповића завршио поред лијеве стативе голмана Адиса Нурковића.

У наставку утакмице, Травничани су рутински чували вођство, али је у 68. минуту беспотребно црвени картон односно други жути добио Ајдин Нухић, па су "везири" остали са десеторицом у пољу.

Челик је имао добру шансу у 80. минуту да смањи и уведе сусрет у неизвјесну завршницу, али је ударац Бењамина Чолића из слободног ударца искоса са лијеве стране, фантастично зауставио голман „везира“.

Услиједила је брзопотезна казна послије контранапада Куадија, који је успио да се одржи на ногама и протури лопту до нападача Травничана Сафета Шимшића, а он је лоб ударцем преварио Адија Адиловића за 3:0.

Тад се чинило да је све готово, али...

У 86. минуту досуђен је пенал уз нови црвени картон за играча Травника! Поцрвенио је Ирфан Јашаревић, а Махир Карић је погодио са “креча“ за (3:1) за буђење наде Зеничана који су до краја имали чак двојицу фудбалера више.

У самом финишу, Карић је поново одлично реаговао на убацивање и погодио мрежу за 3:2 и својим четвртим овосезонским голом се изједначио са Вагнером Лагом и Леоном Бенком на првом мјесту листе стријелаца.

Међутим, није било више времена за госте, па су бодови остали у Травнику.

ВИШЕ НИКО НЕМА "КРОМПИР", РАДНИК ТИК УЗ ЛИДЕРА!

Прве овосезонске побједе остварили су досадашњи посљедњепласирани Витез и Дрина.

Дрина је голом Марка Јакшића у 35. минуту повела у Зворнику против приједорског Рудара, али су гости прије самог одласка на одмор преко Дејана Којића стигли до изједначења (1:1).

Ипак до средине наставка Зворничани су "прломили" меч погоцима Немање Стојановића у 55. минуту из пенала и Александра Ивановића у 63. минуту послије одличног центаршута из корнера. Тачку на "и" ставио је Јакшић својим другим голом у судијској надокнади времена.

Домаћи су освојили прве бодове ове сезоне, баш као и дофењераш Витез, који је изненадио у мостарским Врапчићима (0:1 против Вележа. Стријелац за госте је био Сабахудин Јусуфбашић у 36. минуту.

Радник из Бијељине је на зеничком Камберовића пољу наставио позитивну серију резултата. Против Младости из Добој Какња одиграо је без голова и прескочио Челик на другој позицији.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БиХ, ЧЕТВРТО КОЛО

Субота

Дрина - Рудар 4:1 (1:1)

/Јакшић 35, 90+2, Стојановић 55 пенал, Ивановић 63 - Којић 45/

Младост - Радник 0:0

Травник - Челик 3:2 (2:0)

/Дудић 11, Поповић аутогол 23, Шимшић 85 - Карић 86 пенал, 89/

Вележ - Витез 0:1 (0:1)

/Јусуфбашић 36/

Недеља (20 х)

Широки Бријег – Жељезничар

Понедјељак

Олимпик - Славија

Играно у петак:

Слобода - Борац 1:1

Сарајево - Зрињски 0:1

ТАБЕЛА: Зрињски 12, Радник 8, Челик 7, Слобода 7, Сарајево 6, Широки Бријег (-1) 6, Борац 6, Травник 6, Рудар 4, Вележ (-1) 3, Жељезничар (-1) 3, Славија (-1) 2, Олимпик (-1) 2, Младост ДК 3, Витез 3, Дрина 3.

Коментари / 0

Оставите коментар