PL BiH: Semberci drugi, ''ludilo'' u Travniku!

Subotnje utakmice četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine donijele su uzbudljiv fudbal. Travnik je vodio 3:0 protiv Čelika i jedva sačuvao pobjedu (3:2). Radnik remijem sa Mladosti preuzeo drugo mjesto. Prvenci Drine i Viteza.

Fudbal 16.08.2015 | 13:00
PL BiH: Semberci drugi, ''ludilo'' u Travniku!

Fudbalsku subotu u BiH obilježio je veoma uzbudljiv komšijski derbi na travničkoj „Piroti“ između domaćina i do danas drugoplasiranog Čelika iz Zenice. "Veziri" su vodili sa 3:0, ali su imali i dva crvena kartona, pa je Čelik pogocima Mahira Karića bio blizu remija, ali i sa devetoricom u polju, Travnik je uspio da sačuva pobjedu i prekine negativnu seriju od 13 utakmica bez domaćeg trijumfa nad Čelikom.

Poslije početnog ispitivanja snaga na "Piroti", domaći Travnik je poveo u 11. minutu poslije opravdano dosuđenog jedanaesterca.

Arbitar Tomislav Čuić dosudio je penal nakon što je rukom u kaznenom prostoru igrao Sulejman Smajić, a siguran realizator bio je kapiten „vezira“ Feđa Dudić.

Samo 12 minuta kasnije, Travnik je povisio vođstvo na 2:0.

Žermejn Kuadio, fudbaler koji je nedavno pogotkom srušio aktuelnog prvaka Sarajevo, prošao je po desnoj strani i centrirao, a defanzivac Čelika Goran Popović u namjeri da izbaci loptu ispred napadača „vezira“ je poslao u vlastitu mrežu - 2:0.

Umalo je Čelik smanjio u 25. minutu, ali je šut glavom Marina Popovića završio pored lijeve stative golmana Adisa Nurkovića.

U nastavku utakmice, Travničani su rutinski čuvali vođstvo, ali je u 68. minutu bespotrebno crveni karton odnosno drugi žuti dobio Ajdin Nuhić, pa su "veziri" ostali sa desetoricom u polju.

Čelik je imao dobru šansu u 80. minutu da smanji i uvede susret u neizvjesnu završnicu, ali je udarac Benjamina Čolića iz slobodnog udarca iskosa sa lijeve strane, fantastično zaustavio golman „vezira“.

Uslijedila je brzopotezna kazna poslije kontranapada Kuadija, koji je uspio da se održi na nogama i proturi loptu do napadača Travničana Safeta Šimšića, a on je lob udarcem prevario Adija Adilovića za 3:0.

Tad se činilo da je sve gotovo, ali...

U 86. minutu dosuđen je penal uz novi crveni karton za igrača Travnika! Pocrvenio je Irfan Jašarević, a Mahir Karić je pogodio sa “kreča“ za (3:1) za buđenje nade Zeničana koji su do kraja imali čak dvojicu fudbalera više.

U samom finišu, Karić je ponovo odlično reagovao na ubacivanje i pogodio mrežu za 3:2 i svojim četvrtim ovosezonskim golom se izjednačio sa Vagnerom Lagom i Leonom Benkom na prvom mjestu liste strijelaca.

Međutim, nije bilo više vremena za goste, pa su bodovi ostali u Travniku.

VIŠE NIKO NEMA "KROMPIR", RADNIK TIK UZ LIDERA!

Prve ovosezonske pobjede ostvarili su dosadašnji posljednjeplasirani Vitez i Drina.

Drina je golom Marka Jakšića u 35. minutu povela u Zvorniku protiv prijedorskog Rudara, ali su gosti prije samog odlaska na odmor preko Dejana Kojića stigli do izjednačenja (1:1).

Ipak do sredine nastavka Zvorničani su "prlomili" meč pogocima Nemanje Stojanovića u 55. minutu iz penala i Aleksandra Ivanovića u 63. minutu poslije odličnog centaršuta iz kornera. Tačku na "i" stavio je Jakšić svojim drugim golom u sudijskoj nadoknadi vremena.

Domaći su osvojili prve bodove ove sezone, baš kao i dofenjeraš Vitez, koji je iznenadio u mostarskim Vrapčićima (0:1 protiv Veleža. Strijelac za goste je bio Sabahudin Jusufbašić u 36. minutu.

Radnik iz Bijeljine je na zeničkom Kamberovića polju nastavio pozitivnu seriju rezultata. Protiv Mladosti iz Doboj Kaknja odigrao je bez golova i preskočio Čelik na drugoj poziciji.

PREMIJER LIGA BiH, ČETVRTO KOLO

Subota

Drina - Rudar 4:1 (1:1)

/Jakšić 35, 90+2, Stojanović 55 penal, Ivanović 63 - Kojić 45/

Mladost - Radnik 0:0

Travnik - Čelik 3:2 (2:0)

/Dudić 11, Popović autogol 23, Šimšić 85 - Karić 86 penal, 89/

Velež - Vitez 0:1 (0:1)

/Jusufbašić 36/

Nedelja (20 h)

Široki Brijeg – Željezničar

Ponedjeljak

Olimpik - Slavija

Igrano u petak:

Sloboda - Borac 1:1

Sarajevo - Zrinjski 0:1

TABELA: Zrinjski 12, Radnik 8, Čelik 7, Sloboda 7, Sarajevo 6, Široki Brijeg (-1) 6, Borac 6, Travnik 6, Rudar 4, Velež (-1) 3, Željezničar (-1) 3, Slavija (-1) 2, Olimpik (-1) 2, Mladost DK 3, Vitez 3, Drina 3.

Komentari / 0

Ostavite komentar