Имају и Срби ''Еву Карнеиро''! Лијепа Др Јадранка из Вождовца!

Она је способна, успешна и руши табуе да дамама није место у „мушком спорту“ какав је фудбал. Вождовац је недавно добио велико појачање, не на терену, не у стручном штабу, већ у медицинској служби. Јадранка Станисављевић постала је доктор сениорског тима и прва је дама у фудбалској Суперлиги Србије.

Фудбал 16.08.2015 | 16:40
Имају и Срби ''Еву Карнеиро''! Лијепа Др Јадранка из Вождовца!

У свом првом интервјуу, докторка „змајева“ с Душановца открива како је стигла на кров Тржног центра, где се налази прелепи стадион Вождовца.

- У Вождовцу сам од марта, радила сам прво у Омладинској школи, онда је стигао позив да наставим у првом тиму, па сам била на проби у финишу прошле сезоне. У паузи првенства договор је пао, клуб ме је ангажовао за тимског лекара - каже Јадранка за „Блиц“.

Откад сте у спорту?

- Рекреативно сам се бавила одбојком, као и много мојих пријатеља који су паралелно са студирањем били и у спорту. Имала сам додирних тачака са рагбијем и роњењем, па је рад у Вождовцу природни наставак, трудим се да будем професионалац, максимално посвећена послу. Спортска медицина је атипична јер није клиничка грана и можда је због тога мало гурнута у запећак.

Како се жена сналази у фудбалу?

- Вождовац је организован и озбиљан клуб, сматрам да је женама место у свакој професији, па и у фудбалу, наравно. Можда се стиче утисак да је захтевније и непријатније, али радим посао који волим у уређеном систему, волела бих да што више наших клубова има жена лекара, засад су оне само у нижим ранговима и млађим категоријама.

За кога навијате?

- За Вождовац!

Можда у прелазном року одете у Звезду или Партизан, или напредујете до репрезентације?

- Не, не размишљам о одласку у Звезду или Партизан, бар не у овој фази каријере. Репрезентација? Можда, ако ме позову. Они већ имају квалификоване и искусне лекаре. Презадовољна сам условима у Вождовцу, начином рада, позитивном атмосфером, надам се да ће нас послужити срећа да остваримо што боље резултате.

Можда да одете у Европу?

- Надам се томе, Вождовац то може.

Како је радити сваки дан са око 30 мушкараца?

- С њима сам на тренинзима, утакмицама, путовањима, у карантину... Сви су од првог дана изузетно коректни, прихватили су ме с пуно поштовања, управа је поставила ствари тако да несметано радим, не успоравају ме, не гледају погрешно, мој медицински суд се не доводи у питање. Имам привилегију да радим с њима, истовремено се усавршавам, ово је за мене коректна и охрабрујућа сарадња.

Мушкарци су кукавице кад виде бели мантил?

- Нико не воли да иде код лекара. Уз благ, али стручан приступ градимо другарски однос пун поверења, па мене не треба да се боје. Некад и трчим с њима, све је спонтано, са свима сам пријатељ - додала је др Јадранка Станисављевић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мирза

17.08.2015 05:55

Једна је Ева, све остало су блиједе копије.

ОДГОВОРИТЕ