Imaju i Srbi ''Evu Karneiro''! Lijepa Dr Jadranka iz Voždovca!

Ona je sposobna, uspešna i ruši tabue da damama nije mesto u „muškom sportu“ kakav je fudbal. Voždovac je nedavno dobio veliko pojačanje, ne na terenu, ne u stručnom štabu, već u medicinskoj službi. Jadranka Stanisavljević postala je doktor seniorskog tima i prva je dama u fudbalskoj Superligi Srbije.

Fudbal 16.08.2015 | 16:40
Imaju i Srbi ''Evu Karneiro''! Lijepa Dr Jadranka iz Voždovca!

U svom prvom intervjuu, doktorka „zmajeva“ s Dušanovca otkriva kako je stigla na krov Tržnog centra, gde se nalazi prelepi stadion Voždovca.

- U Voždovcu sam od marta, radila sam prvo u Omladinskoj školi, onda je stigao poziv da nastavim u prvom timu, pa sam bila na probi u finišu prošle sezone. U pauzi prvenstva dogovor je pao, klub me je angažovao za timskog lekara - kaže Jadranka za „Blic“.

Otkad ste u sportu?

- Rekreativno sam se bavila odbojkom, kao i mnogo mojih prijatelja koji su paralelno sa studiranjem bili i u sportu. Imala sam dodirnih tačaka sa ragbijem i ronjenjem, pa je rad u Voždovcu prirodni nastavak, trudim se da budem profesionalac, maksimalno posvećena poslu. Sportska medicina je atipična jer nije klinička grana i možda je zbog toga malo gurnuta u zapećak.

Kako se žena snalazi u fudbalu?

- Voždovac je organizovan i ozbiljan klub, smatram da je ženama mesto u svakoj profesiji, pa i u fudbalu, naravno. Možda se stiče utisak da je zahtevnije i neprijatnije, ali radim posao koji volim u uređenom sistemu, volela bih da što više naših klubova ima žena lekara, zasad su one samo u nižim rangovima i mlađim kategorijama.

Za koga navijate?

- Za Voždovac!

Možda u prelaznom roku odete u Zvezdu ili Partizan, ili napredujete do reprezentacije?

- Ne, ne razmišljam o odlasku u Zvezdu ili Partizan, bar ne u ovoj fazi karijere. Reprezentacija? Možda, ako me pozovu. Oni već imaju kvalifikovane i iskusne lekare. Prezadovoljna sam uslovima u Voždovcu, načinom rada, pozitivnom atmosferom, nadam se da će nas poslužiti sreća da ostvarimo što bolje rezultate.

Možda da odete u Evropu?

- Nadam se tome, Voždovac to može.

Kako je raditi svaki dan sa oko 30 muškaraca?

- S njima sam na treninzima, utakmicama, putovanjima, u karantinu... Svi su od prvog dana izuzetno korektni, prihvatili su me s puno poštovanja, uprava je postavila stvari tako da nesmetano radim, ne usporavaju me, ne gledaju pogrešno, moj medicinski sud se ne dovodi u pitanje. Imam privilegiju da radim s njima, istovremeno se usavršavam, ovo je za mene korektna i ohrabrujuća saradnja.

Muškarci su kukavice kad vide beli mantil?

- Niko ne voli da ide kod lekara. Uz blag, ali stručan pristup gradimo drugarski odnos pun poverenja, pa mene ne treba da se boje. Nekad i trčim s njima, sve je spontano, sa svima sam prijatelj - dodala je dr Jadranka Stanisavljević.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mirza

17.08.2015 05:55

Jedna je Eva, sve ostalo su blijede kopije.

ODGOVORITE