Торонто: Бенчичева шокирала Серену и у финалу иде на Халеп!

Швајцарска тинејџерка Белинда Бенчић направила је велико изненађење тријумфом над најбољом тенисерком света Сереном Вилијамс у полуфиналу Роџерс купа. Румунска тенисерка Симона Халеп пласирала се у прво финале од Индијан Велса на WТА турниру у Торонту.

Тенис 16.08.2015 | 11:00
Торонто: Бенчичева шокирала Серену и у финалу иде на Халеп!

18-годишња Бенчићева је против Серене славила после преокрета, са 3:6, 7:5, 6:4, после два сата и 29 минута игре.

На тај начин, Швајцаркиња је Американки нанела тек други пораз ове сезоне у 45 мечева, а за титулу ће се борити са Симоном Халеп из Румуније. Халепова је у полуфиналу била боља од Италијанке Саре Ерани са 6:4, 6:4.

Меч је почео сигурним сервисима обе тенисерке, а већ од трећег гема Американка је почела да преузима контролу. Везала је два брејка и веома брзо повела са 5:1. Швајцаркиња је вратила један брејк, али је већ у следећем гему Серена одсервирала за 1:0.

После одличног првог, у другом делу игре гледали смо тотално другачију Серену Вилијамс. Прва играчица планете много је грешила, имала великих проблема да ухвати ритам и сервис није функционисао. С друге стране, Белинда је подигла ниво игре и све чешће погађала тешке лоптице.

Таква игра донела јој је брејк и шансу да одсервира за изједначење, коју је пропустила. Направила је две дупле сервис грешке и дозволила противници да се резултатски врати. Ипак, нервозна Вилијамс наставила је са очајном игром и поклонила противници брејк и други сет – 7:5.

Бенчићева је у одлучујућем сету искористила прилику коју јој је својим грешкама дала Американка и заслужено славила. Швајцаркиња је брзо стигла до 4:0, да би Серена потом вратила један брејк, али је Бенчићева одиграла боље и дошла на гем од великог тријумфа. Американка је потом имала серију од 3:0, у десетом гему је сервирала за изједначење, али јој ривалка није дозволила преокрет.

Халеп је показала да полако излази из кризе, пошто је у полуфиналу савладала Италијанку Сару Ерани резултатом 6:4, 6:4.

Трећа играчица планете је после неколико тешких месеци везала четири одлична меча у којима је побеђивала Јелену Јанковић, Анђелику Кербер, Агњешку Радвањску и Сару Ерани.

Италијанка је била та која је боље отворила дуел – направила је брејк већ на старту и повела са 2:0, али се Румунка експресно вратила. Серију освојених гемова продужила је новим брејком који је задржала до краја првог сета.

Други део игре почео је исто као први – разменом брејкова, да би се у наставку играло гем за гем. Сара је одузела сервис противници и изједначила на 4:4, али је онда поново посустала и Халеп је славила након више од сат и по времена игре.

У ово мечу све је зависило од девојке из Констанце – забележила је 34 винера уз чак 43 грешке, док је код Ерани тај однос био 9:32.

Коментари / 0

Оставите коментар