Toronto: Benčičeva šokirala Serenu i u finalu ide na Halep!

Švajcarska tinejdžerka Belinda Benčić napravila je veliko iznenađenje trijumfom nad najboljom teniserkom sveta Serenom Vilijams u polufinalu Rodžers kupa. Rumunska teniserka Simona Halep plasirala se u prvo finale od Indijan Velsa na WTA turniru u Torontu.

Tenis 16.08.2015 | 11:00
Toronto: Benčičeva šokirala Serenu i u finalu ide na Halep!

18-godišnja Benčićeva je protiv Serene slavila posle preokreta, sa 3:6, 7:5, 6:4, posle dva sata i 29 minuta igre.

Na taj način, Švajcarkinja je Amerikanki nanela tek drugi poraz ove sezone u 45 mečeva, a za titulu će se boriti sa Simonom Halep iz Rumunije. Halepova je u polufinalu bila bolja od Italijanke Sare Erani sa 6:4, 6:4.

Meč je počeo sigurnim servisima obe teniserke, a već od trećeg gema Amerikanka je počela da preuzima kontrolu. Vezala je dva brejka i veoma brzo povela sa 5:1. Švajcarkinja je vratila jedan brejk, ali je već u sledećem gemu Serena odservirala za 1:0.

Posle odličnog prvog, u drugom delu igre gledali smo totalno drugačiju Serenu Vilijams. Prva igračica planete mnogo je grešila, imala velikih problema da uhvati ritam i servis nije funkcionisao. S druge strane, Belinda je podigla nivo igre i sve češće pogađala teške loptice.

Takva igra donela joj je brejk i šansu da odservira za izjednačenje, koju je propustila. Napravila je dve duple servis greške i dozvolila protivnici da se rezultatski vrati. Ipak, nervozna Vilijams nastavila je sa očajnom igrom i poklonila protivnici brejk i drugi set – 7:5.

Benčićeva je u odlučujućem setu iskoristila priliku koju joj je svojim greškama dala Amerikanka i zasluženo slavila. Švajcarkinja je brzo stigla do 4:0, da bi Serena potom vratila jedan brejk, ali je Benčićeva odigrala bolje i došla na gem od velikog trijumfa. Amerikanka je potom imala seriju od 3:0, u desetom gemu je servirala za izjednačenje, ali joj rivalka nije dozvolila preokret.

Halep je pokazala da polako izlazi iz krize, pošto je u polufinalu savladala Italijanku Saru Erani rezultatom 6:4, 6:4.

Treća igračica planete je posle nekoliko teških meseci vezala četiri odlična meča u kojima je pobeđivala Jelenu Janković, Anđeliku Kerber, Agnješku Radvanjsku i Saru Erani.

Italijanka je bila ta koja je bolje otvorila duel – napravila je brejk već na startu i povela sa 2:0, ali se Rumunka ekspresno vratila. Seriju osvojenih gemova produžila je novim brejkom koji je zadržala do kraja prvog seta.

Drugi deo igre počeo je isto kao prvi – razmenom brejkova, da bi se u nastavku igralo gem za gem. Sara je oduzela servis protivnici i izjednačila na 4:4, ali je onda ponovo posustala i Halep je slavila nakon više od sat i po vremena igre.

U ovo meču sve je zavisilo od devojke iz Konstance – zabeležila je 34 vinera uz čak 43 greške, dok je kod Erani taj odnos bio 9:32.

Komentari / 0

Ostavite komentar