Притвор Ивановићу истиче 26. августа

Апелациони суд у Приштини укинуо је посљедње рјешење Основног суда из Митровице којим је лидеру Грађанске иницијативе СДП Оливеру Ивановићу продужен притвор до 6. октобра, изјавио је данас Ивановићев адвокат Небојша Влајић и прецизирао да његовом брањенику није и укинути притвор, већ да он истиче 26. августа, по претходном рјешењу.

Србија 15.08.2015 | 15:50
Притвор  Ивановићу истиче 26. августа

“Враћено је на снагу првобитно решење којим је прецизирано да притвор Ивановићу траје до 26. августа. То значи да ће суд најкасније до тог датума морати поново да решава о притвору и одлучи да ли ће му притвор бити продужен”, рекао је Влајић новинарима у Косовској Митровици.

Он је затим објаснио да је жалба одбијена, али да притвор Ивановићу није укинут већ да је укинуто само посљедње рјешење о одређивању притвора који му је био продужен до 6. октобра.

Осврнувши се на посљедња образложења из Еулекса о упорном продужавању притвора Ивановићу, Влајић је рекао да су те одлуке изгубиле смисао.

“Након саслушаниих 47 сведока, од којих нико није рекао да је икада на њих неко вршио икакав утицај или притисак, веровати да ће неко да утиче на ових десет преосталих је нелогично”, сматра Влајић.

Јавни тужилац је већ извео све свједоке за које је говорио да су кључни, саслушана су и два заштићена свједока и сви свједоци који били на лицу мјеста, ови који су преостали не знају о догађају ништа и Влајић, како каже, не зна зашто би ико на њих утицао.

Суђење Ивановићу и још четворици Срба од којих се тројица бране са слободе занично је почело 18. децембра 2014. године, а наставак суђења у Основном суду у Косовској Митровици заказан је за 10. септембар.

Влада Србије раније је и за Ивановића и за пензионисаног пуковника МУП-а Србије Драгољуба Делибашића дала гаранције да ће бити доступни овдашњем правосуђу сваког тренутка, уколико им се омогући одбрана са слободе.

Из Еулекса одбијају да привремено ослободе Ивановића и Делибашића правдајући то ставом да би оптужени могли да побегну и утичу на свједоке.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар