Pritvor Ivanoviću ističe 26. avgusta

Apelacioni sud u Prištini ukinuo je posljednje rješenje Osnovnog suda iz Mitrovice kojim je lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću produžen pritvor do 6. oktobra, izjavio je danas Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić i precizirao da njegovom branjeniku nije i ukinuti pritvor, već da on ističe 26. avgusta, po prethodnom rješenju.

Srbija 15.08.2015 | 15:50
Pritvor  Ivanoviću ističe 26. avgusta

“Vraćeno je na snagu prvobitno rešenje kojim je precizirano da pritvor Ivanoviću traje do 26. avgusta. To znači da će sud najkasnije do tog datuma morati ponovo da rešava o pritvoru i odluči da li će mu pritvor biti produžen”, rekao je Vlajić novinarima u Kosovskoj Mitrovici.

On je zatim objasnio da je žalba odbijena, ali da pritvor Ivanoviću nije ukinut već da je ukinuto samo posljednje rješenje o određivanju pritvora koji mu je bio produžen do 6. oktobra.

Osvrnuvši se na posljednja obrazloženja iz Euleksa o upornom produžavanju pritvora Ivanoviću, Vlajić je rekao da su te odluke izgubile smisao.

“Nakon saslušaniih 47 svedoka, od kojih niko nije rekao da je ikada na njih neko vršio ikakav uticaj ili pritisak, verovati da će neko da utiče na ovih deset preostalih je nelogično”, smatra Vlajić.

Javni tužilac je već izveo sve svjedoke za koje je govorio da su ključni, saslušana su i dva zaštićena svjedoka i svi svjedoci koji bili na licu mjesta, ovi koji su preostali ne znaju o događaju ništa i Vlajić, kako kaže, ne zna zašto bi iko na njih uticao.

Suđenje Ivanoviću i još četvorici Srba od kojih se trojica brane sa slobode zanično je počelo 18. decembra 2014. godine, a nastavak suđenja u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici zakazan je za 10. septembar.

Vlada Srbije ranije je i za Ivanovića i za penzionisanog pukovnika MUP-a Srbije Dragoljuba Delibašića dala garancije da će biti dostupni ovdašnjem pravosuđu svakog trenutka, ukoliko im se omogući odbrana sa slobode.

Iz Euleksa odbijaju da privremeno oslobode Ivanovića i Delibašića pravdajući to stavom da bi optuženi mogli da pobegnu i utiču na svjedoke.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar