Криминалци из затвора шверцују наркотике

Криминална банда је из својих ћелија у затвору "Вандсворт" у југозападном дијелу Лондона организовала шверц наркотика, чија вриједност је процијењена 30 милиона фунти, помоћу лаптопова добијених од власти ради лакше припреме одбране пред судом.

Србија 15.08.2015 | 12:15
Криминалци из затвора шверцују наркотике

Британски дневник "Индипендент" пише да су криминалци платили милион фунти "спољњем сараднику" да изврши превару да би био осуђен и послат у исти затвор ради координације операције пребацивања тоне хероина и кетамина у Велику Британију.

Безбједносне мјере на рачунарима онеспособио је један од чланова банде, источноевропски хакер, користећи кодирану меморијску картицу коју им је доставила дјевојка једног од завјереника.

Банда је помоћу рачунара комуницирала са прекоморским контактима како би дрога била скривена на бродске контејнере из јужне Азије ка Великој Британији.

Од затвора се тражи да обезбиједи лаптопове за мање преступнике како би припремили правни материјал за своје случајеве пред судом. Затвореници немају присуп интернету и другим системима. Против оних који прекрше правила предузимају се одговарајуће казне уколико са опремом рукују на неодговарајући начин, наводи се у саопштењу Затворске службе.

Коментари / 0

Оставите коментар