Kriminalci iz zatvora švercuju narkotike

Kriminalna banda je iz svojih ćelija u zatvoru "Vandsvort" u jugozapadnom dijelu Londona organizovala šverc narkotika, čija vrijednost je procijenjena 30 miliona funti, pomoću laptopova dobijenih od vlasti radi lakše pripreme odbrane pred sudom.

Srbija 15.08.2015 | 12:15
Kriminalci iz zatvora švercuju narkotike

Britanski dnevnik "Indipendent" piše da su kriminalci platili milion funti "spoljnjem saradniku" da izvrši prevaru da bi bio osuđen i poslat u isti zatvor radi koordinacije operacije prebacivanja tone heroina i ketamina u Veliku Britaniju.

Bezbjednosne mjere na računarima onesposobio je jedan od članova bande, istočnoevropski haker, koristeći kodiranu memorijsku karticu koju im je dostavila djevojka jednog od zavjerenika.

Banda je pomoću računara komunicirala sa prekomorskim kontaktima kako bi droga bila skrivena na brodske kontejnere iz južne Azije ka Velikoj Britaniji.

Od zatvora se traži da obezbijedi laptopove za manje prestupnike kako bi pripremili pravni materijal za svoje slučajeve pred sudom. Zatvorenici nemaju prisup internetu i drugim sistemima. Protiv onih koji prekrše pravila preduzimaju se odgovarajuće kazne ukoliko sa opremom rukuju na neodgovarajući način, navodi se u saopštenju Zatvorske službe.

Komentari / 0

Ostavite komentar