Тужна прича породице Мијин из Кикинде

Веселин и Милана, који су годинама без посла, сада су изгубили кров над главом.

Србија 15.08.2015 | 08:50
Тужна прича породице Мијин из Кикинде

Да несрећа увек лети на сиротињу у више наврата су на својој кожи искусили Веселин (54) и Милана (43) Мијин из Иђоша код Кикинде, родитељи десеторо деце, којима је пре неколико дана изгорела кућа.

Својевремено је за решавање њиховог животног проблема био заслужан њихов несуђени кум, некадашњи српски премијер др Војислав Коштуница. Породица Мијин се пре више од седам година обратила Коштуници с молбом да крсти њихову најмлађу ћерку Војиславу.

Он је тада није крстио, али је ангажовао странку да би се сакупило 8.000 евра за куповину куће. Зла судбина је хтела да девојчица Војислава, која је по Коштуници добила име, и њени најмилији остану без крова над главом:

Док је пожар гутао кућу, Веселин, ћерке и ја смо били у Кикинди код лекара. Срце је хтело да препукне кад ми је комшиница телефоном јавила шта се десило. Крава, крмача и нешто живине једини су наш капитал. А ускоро ће нова школска година. Седморо ђака мораћемо да спремимо за школу. Не знам ни сама како - прича с кнедлом у грлу незапослена Милана.

Њој и њеним ћеркама Селени (16), Драгани (15), Милени (13), Снежани (10) и Војислави (8) уточиште је пружила комшиница Гордана Степанов. Незапослени најстарији синови Бранислав (25), Мирослав (24), Миодраг (12) и Миленко (10) смештени су код родбине у селу, док њихов очајни отац Војислав још увек не може да напусти згариште:
Куд ово да нас снађе? - шири руке Војислав, радник кикиндског МСК, који је четири године на принудном одмору.

Извор: Курир

Коментари / 0

Оставите коментар