Tužna priča porodice Mijin iz Kikinde

Veselin i Milana, koji su godinama bez posla, sada su izgubili krov nad glavom.

Srbija 15.08.2015 | 08:50
Tužna priča porodice Mijin iz Kikinde

Da nesreća uvek leti na sirotinju u više navrata su na svojoj koži iskusili Veselin (54) i Milana (43) Mijin iz Iđoša kod Kikinde, roditelji desetoro dece, kojima je pre nekoliko dana izgorela kuća.

Svojevremeno je za rešavanje njihovog životnog problema bio zaslužan njihov nesuđeni kum, nekadašnji srpski premijer dr Vojislav Koštunica. Porodica Mijin se pre više od sedam godina obratila Koštunici s molbom da krsti njihovu najmlađu ćerku Vojislavu.

On je tada nije krstio, ali je angažovao stranku da bi se sakupilo 8.000 evra za kupovinu kuće. Zla sudbina je htela da devojčica Vojislava, koja je po Koštunici dobila ime, i njeni najmiliji ostanu bez krova nad glavom:

Dok je požar gutao kuću, Veselin, ćerke i ja smo bili u Kikindi kod lekara. Srce je htelo da prepukne kad mi je komšinica telefonom javila šta se desilo. Krava, krmača i nešto živine jedini su naš kapital. A uskoro će nova školska godina. Sedmoro đaka moraćemo da spremimo za školu. Ne znam ni sama kako - priča s knedlom u grlu nezaposlena Milana.

Njoj i njenim ćerkama Seleni (16), Dragani (15), Mileni (13), Snežani (10) i Vojislavi (8) utočište je pružila komšinica Gordana Stepanov. Nezaposleni najstariji sinovi Branislav (25), Miroslav (24), Miodrag (12) i Milenko (10) smešteni su kod rodbine u selu, dok njihov očajni otac Vojislav još uvek ne može da napusti zgarište:
Kud ovo da nas snađe? - širi ruke Vojislav, radnik kikindskog MSK, koji je četiri godine na prinudnom odmoru.

Izvor: Kurir

Komentari / 0

Ostavite komentar