РУС: Армејци су господари Москве!

ЦСКА покорио Откријте Арену, хоботница Акинфејев је јача од Спартака! Спектакуларни московски дерби, три гола за пет минута, и победа ЦСКА – 2:1.

Фудбал 15.08.2015 | 10:00
РУС: Армејци су господари Москве!

То је атмоски фудбал, то је страст вечитог дербија. Московски ривали Спартак и ЦСКА приредили су вечерас једну од најбољих утакмица виђених у Русији у последње време, а после битке на Откријте Арени Армија је наставила да маршира ка шампионској титули.

ЦСКА је славио у Спартаковом дому после спектакуларног првог полувремена, гарнираног головима у кратком временском интервалу. После тврде игре, типичне за велике утакмице, први потез је повукао Игнашевич. Штопер ЦСКА је у 31.минуту одличног реаговао после пречке и одбијене лопте и главом спровео лопту у мрежу. Иако су имали велику подршку навијача играчима Спартака је у тим тренуцима ушла воде у уши. Нису се опоравили од шока, а на семафору је писало – 0:2. Нигеријац Муса је искористио очајну поставку везног реда и одбране Спартака и после спринтерског трка погодио мрежу. Била је то „расна“ реакција.

Ипак, већ у следећем нападу Спартак се вратио у живот после више него оправдано досуђеног пенала и реализације Комбарова. Покушавали су домаћини на све начине у наставку, можда негде и заслужили да изједначе, али имали су опасног ривала. И то у репрезентативном голману Русије Акинфејеву који је попут хоботнице скидао њихове покушаје.

На крају ЦСКА је задржао стопостотан учинак у овогодишњем првенству и преноћи ће на лидерској позицији. Иначе, ово је први првенствени пораз тренера Спартака Алењичева.

Зоран Тошић је играо до надокнаде времена када је препустио место Березуцком.

РУСИЈА, ПРЕМИЈЕР ЛИГА – 5.КОЛО

Петак

Амкар – Анжи 1:1 (0:0)
/Боли 66, Гол 64/

Спартак – ЦСКА 1:2 (1:2)
/ Комбаров 36 пен - Игнашевич 31, Муса 35/

Субота

15.30 Зенит – Краснодар

20.30 Кубан – Рубин

Недеља

12.30 Локомотива – Терек

16.00 Динамо – Урал

19.00 Ростов – Крила Совјетов

Понедељак

18.00 Мордовија - Уфа

Коментари / 0

Оставите коментар