RUS: Armejci su gospodari Moskve!

CSKA pokorio Otkrijte Arenu, hobotnica Akinfejev je jača od Spartaka! Spektakularni moskovski derbi, tri gola za pet minuta, i pobeda CSKA – 2:1.

Fudbal 15.08.2015 | 10:00
RUS: Armejci su gospodari Moskve!

To je atmoski fudbal, to je strast večitog derbija. Moskovski rivali Spartak i CSKA priredili su večeras jednu od najboljih utakmica viđenih u Rusiji u poslednje vreme, a posle bitke na Otkrijte Areni Armija je nastavila da maršira ka šampionskoj tituli.

CSKA je slavio u Spartakovom domu posle spektakularnog prvog poluvremena, garniranog golovima u kratkom vremenskom intervalu. Posle tvrde igre, tipične za velike utakmice, prvi potez je povukao Ignaševič. Štoper CSKA je u 31.minutu odličnog reagovao posle prečke i odbijene lopte i glavom sproveo loptu u mrežu. Iako su imali veliku podršku navijača igračima Spartaka je u tim trenucima ušla vode u uši. Nisu se oporavili od šoka, a na semaforu je pisalo – 0:2. Nigerijac Musa je iskoristio očajnu postavku veznog reda i odbrane Spartaka i posle sprinterskog trka pogodio mrežu. Bila je to „rasna“ reakcija.

Ipak, već u sledećem napadu Spartak se vratio u život posle više nego opravdano dosuđenog penala i realizacije Kombarova. Pokušavali su domaćini na sve načine u nastavku, možda negde i zaslužili da izjednače, ali imali su opasnog rivala. I to u reprezentativnom golmanu Rusije Akinfejevu koji je poput hobotnice skidao njihove pokušaje.

Na kraju CSKA je zadržao stopostotan učinak u ovogodišnjem prvenstvu i prenoći će na liderskoj poziciji. Inače, ovo je prvi prvenstveni poraz trenera Spartaka Alenjičeva.

Zoran Tošić je igrao do nadoknade vremena kada je prepustio mesto Berezuckom.

RUSIJA, PREMIJER LIGA – 5.KOLO

Petak

Amkar – Anži 1:1 (0:0)
/Boli 66, Gol 64/

Spartak – CSKA 1:2 (1:2)
/ Kombarov 36 pen - Ignaševič 31, Musa 35/

Subota

15.30 Zenit – Krasnodar

20.30 Kuban – Rubin

Nedelja

12.30 Lokomotiva – Terek

16.00 Dinamo – Ural

19.00 Rostov – Krila Sovjetov

Ponedeljak

18.00 Mordovija - Ufa

Komentari / 0

Ostavite komentar