БЛ: Гдје их сретне, он их ''згази''! Бајерн - ХСВ 5:0!

Фудбалери минхенског Бајерна на убедљив начин отворили су нову сезону Бундеслиге и тако јавили напад на четврту узастопну, рекордну, титулу.

Фудбал 15.08.2015 | 08:40
БЛ: Гдје их сретне, он их ''згази''! Бајерн - ХСВ 5:0!

Пред 75.000 гледалаца на Алијанц Арени, Баварци поново нису имали милости према Хамбургер Шпорт Ферајну – 5:0 (1:0).

Екипа Ђозепа Гвардиоле није препустила ривалу ни да се понада на путу до десете узастопне победе против гостију из Саксоније, а посебно је импозантна гол-разлика у последњих десет дуела ова два ривала – 39:5!

У 53 године дугој историји најјаче лиге Немачке ниједна екипа није успела четири пута узастопно да стигне до шампионског пехара.

Домаћи састав је очекивано преузео контролу од самог старта меча, да би првих двадесетак минута обележили промашаји Арјена Робена, Дагласа Косте и Роберта Левандовског.

Ипак, у 27. минуту Бајерн је повео, а стрелац је био Мехди Бенатија. Бивши штопер Роме био је на правом месту у петерцу, после прекида који је извео Саби Алонсо, и лагано затресао мрежу Хамбурга.

Резултат се није мењао до одласка на одмор, иако је Бајерн преко Томаса Милера могао да стигне до 2:0. Међутим, само осам минута игре у наставку било је довољно да Баварци стигну до новог поготка – када је Роберт Левандовски, после покушаја Милера и одбране Рене Адлера, погодио доњи десни угао.

Наставио је шампион са нападима у таласима, гости су из све снаге покушали да успоставе какву-такву равнотежу, али су сви покушаји гостију лако заустављени.

Сјајан деби у 69. минуту најавио је Даглас Коста, 35 милиона плаћени Бразилац из Шахтјора, када је послао идеалан пâс до Милера, а овај уписао свој први погодак у сезони – ударцем главом у даљи угао.

Недуго затим, само четири минута касније, у улози асистента нашао се Роберт Левандовски, а Милер обишао голмана гостију и погодио празну мрежу.

Коначан резултат сусрета и најаву нове сјајне сезоне за тим из Минхена потврдио је Даглас Коста, дивним ударцем са ћошка шеснестерца, после грешке одбране Хамбургер СВ. Поред Косте, за Баварце је дебитовао и бивши играч Јувентуса Артуро Видал.

С друге стране, Гојко Качар посматрао је пораз свог тима са клупе за резерве.

Бундеслига, прво коло:

петак:
Бајерн Минхен – Хамбургер СВ 5:0 (1:0)
Бенатија 27, Левандовски 53, Милер 69, 73, Коста 87

субота:
15.30 Аугзбург – Херта
15.30 Бајер Леверкузен – Хофенхајм
15.30 Дармштад – Хановер 96
15.30 Маинц – Инглштад
15.30 Вердер Бремен – Шалке 04
18.30 Борусија Дортмунд – Борусија Мехенгладбах

недеља:
15.30 Волфсбург – Ајнтрахт Франкфурт
17.30 Штутгарт – Келн

Коментари / 0

Оставите коментар