BL: Gdje ih sretne, on ih ''zgazi''! Bajern - HSV 5:0!

Fudbaleri minhenskog Bajerna na ubedljiv način otvorili su novu sezonu Bundeslige i tako javili napad na četvrtu uzastopnu, rekordnu, titulu.

Fudbal 15.08.2015 | 08:40
BL: Gdje ih sretne, on ih ''zgazi''! Bajern - HSV 5:0!

Pred 75.000 gledalaca na Alijanc Areni, Bavarci ponovo nisu imali milosti prema Hamburger Šport Ferajnu – 5:0 (1:0).

Ekipa Đozepa Gvardiole nije prepustila rivalu ni da se ponada na putu do desete uzastopne pobede protiv gostiju iz Saksonije, a posebno je impozantna gol-razlika u poslednjih deset duela ova dva rivala – 39:5!

U 53 godine dugoj istoriji najjače lige Nemačke nijedna ekipa nije uspela četiri puta uzastopno da stigne do šampionskog pehara.

Domaći sastav je očekivano preuzeo kontrolu od samog starta meča, da bi prvih dvadesetak minuta obeležili promašaji Arjena Robena, Daglasa Koste i Roberta Levandovskog.

Ipak, u 27. minutu Bajern je poveo, a strelac je bio Mehdi Benatija. Bivši štoper Rome bio je na pravom mestu u petercu, posle prekida koji je izveo Sabi Alonso, i lagano zatresao mrežu Hamburga.

Rezultat se nije menjao do odlaska na odmor, iako je Bajern preko Tomasa Milera mogao da stigne do 2:0. Međutim, samo osam minuta igre u nastavku bilo je dovoljno da Bavarci stignu do novog pogotka – kada je Robert Levandovski, posle pokušaja Milera i odbrane Rene Adlera, pogodio donji desni ugao.

Nastavio je šampion sa napadima u talasima, gosti su iz sve snage pokušali da uspostave kakvu-takvu ravnotežu, ali su svi pokušaji gostiju lako zaustavljeni.

Sjajan debi u 69. minutu najavio je Daglas Kosta, 35 miliona plaćeni Brazilac iz Šahtjora, kada je poslao idealan pâs do Milera, a ovaj upisao svoj prvi pogodak u sezoni – udarcem glavom u dalji ugao.

Nedugo zatim, samo četiri minuta kasnije, u ulozi asistenta našao se Robert Levandovski, a Miler obišao golmana gostiju i pogodio praznu mrežu.

Konačan rezultat susreta i najavu nove sjajne sezone za tim iz Minhena potvrdio je Daglas Kosta, divnim udarcem sa ćoška šesnesterca, posle greške odbrane Hamburger SV. Pored Koste, za Bavarce je debitovao i bivši igrač Juventusa Arturo Vidal.

S druge strane, Gojko Kačar posmatrao je poraz svog tima sa klupe za rezerve.

Bundesliga, prvo kolo:

petak:
Bajern Minhen – Hamburger SV 5:0 (1:0)
Benatija 27, Levandovski 53, Miler 69, 73, Kosta 87

subota:
15.30 Augzburg – Herta
15.30 Bajer Leverkuzen – Hofenhajm
15.30 Darmštad – Hanover 96
15.30 Mainc – Inglštad
15.30 Verder Bremen – Šalke 04
18.30 Borusija Dortmund – Borusija Mehengladbah

nedelja:
15.30 Volfsburg – Ajntraht Frankfurt
17.30 Štutgart – Keln

Komentari / 0

Ostavite komentar