Милинковић: Нико у Партизану није задовољан како Божинов игра!

“Имао бих шта да кажем и о судијама, али не смем“, истиче тренер црно-белих у разговору за МОЗЗАРТ Спорт и додаје да је пораз у дербију од Војводине последица појединачних, а не тимских грешака.

Фудбал 15.08.2015 | 19:00
Милинковић: Нико у Партизану није задовољан како Божинов игра!

Друго гостовање – други пораз. Сачекаће Партизанови фудбалери најмање до 22. августа и утакмице у Чачку на премијерну првенствену победу ван свог стадиона ове сезоне, јер им је после Новог Пазара меру узела и Војводина. Идентичним резултатом (3:2) Новосађани су оголели слабости црно-белих и потврдилли да мисија "одбрана титуле" неће имати обрисе лаке, без обзира на урагански почетак оличен победама над Металцем (4:0) и Јагодином (6:0).

Шеф струке Зоран Милинковић открива да се пораз на "Карађорђу" анализирао до дубоко у ноћ, али да је и после исцрпног прегледавања снимака најупечатљивији утисак како је његов тим савладао самог себе.
"До четири ујутру смо моји сарадници и ја остали у ’Земунелу’, анализирајући шта се десило. Недвосмислен закључак је да су сва три гола Војводине, којој још једном честитам победу, последица наших грешака. Појединачних, не тимских. Штавише, да су први и трећи пали из нашег поседа. То мора да забрине, јер тражимо одговор на питање да ли је реч о недостатку концентрације или нечему другом. У сваком случају је недопустиво", говори за МОЗЗАРТ Спорт Зоран Милинковић.

Пораз у дербију петог суперлигашког кола стигао је у предвечерје још једног, атрактивнијег и значајнијег, гостовања. У Белорусији. Чак се део Гробара теши како су њихови миљеници после неуспеха од Новог Пазара успели да надиграју и елиминишу Стеауу, верујући да је сличан сценарио могућ и против БАТЕ Борисова.
"Никад није добро изгубити. Поготову не у Партизану. Нити неко може да буде срећан због онога што се десило у Новом Саду. Ја први нисам. След догађаја је, ипак, такав да нам већ намеће размишљања о БАТЕ Борисову, па ћемо у наредним даним играчима указати на пропусте из дербија и понудити решења како да превазићу ову ситуацију".

НЕ ЖРТВУЈЕМО ПРВЕНСТВО ЗБОГ ЛИГЕ ШАМПИОНА

Иако у по кулоарима све гласније прича како Партизан свесно циља Лигу шампиона, макар по цену бодовног заостатка у Суперлиги, Хумској 1 никоме не пада на памет да запостави првенство зарад евентуалног пласмана у друштво где ће добити прилику да игра са великима и заради огроман новац.
"Не, не, не... Никако. Људи, тек је завршено пето коло, има још доста да се игра, видећемо шта ће нам нови формат такмичења донети, али једно је сигурно: Партизан никад неће олако прићи обевезама у шампионској трци, јер нам само прво место на њеном крају и освајање титуле гарантује да се и наредног лета боримо за Лигу шампиона. Друкчије не може, иако је, сложићете се, у Европи с наше стране све овог лета било коректно".

И то је тачно, с обзиром да је пала Стеауа, али се ни на тим мечевима, као ни раније против Диле Гори, а ни у првенственим, без обзира што је на њима постигао четири гола (од тога два из једанаестерца), није прославио Валери Божинов. Дефинитивно најзвучније појачање Партизана овог лета игра далеко испод очекивања и ако му је требало мало времена да се навикне на екипу или уђе у такмичарски ритам, после месец дана фудбала и чак осам утакмица јасно је да је црно-белима дао – мало. Прецизније: недовољно од играча његовог реномеа и каријере.

Потврђује то и став Зорана Милинковића после меча у Новом Саду на коме је бугарски нападач гол постигао само из офсајда (поништен), а у ситуацији кад је могао да изједначи на 2:2 успео да шутне ка корнер заставици.
"Нико у Партизану није задовољан како игра Божинов. Ни синоћ у Новом Саду није био на потребном нивоу какав захтева наш клуб. Знате, ипак је он странац, а кад сте странац у Партизану онда апсолутно морате да пружите више", прецизан је Милинковић, што ипак не мора да значи да ће већ у Белорусији прибећи рокади у нападу и шансу пружити младом Ивану Шапоњићу.
"О свему морамо да водимо рачуна, о профилу играча, снази противника, тако да има још довољно времена да саставимо најбољи тим за дуел са БАТЕ Борисовим".

БРАШАНЦУ РАСЕКОТИНА НА ГЛАВИ, А НИЈЕ ДОБИО НИ ФАУЛ

Тим у коме ће, извесно је, места стартера задужити Мирослав Вулићевић и Дарко Брашанац, без обзира на то што су из битке на "Карађорђу" изашли рањени.
"Вулићевић има мањи оток на скочном зглобу, верујемо да ћемо тај проблем санирати до уторка, док је Брашанац бити спреман, иако је гостовање Војводини завршио са расекотином на глави. А кад се то десило није добио чак ни фаул".

Меч у Новом Саду водио је Бојан Николић, чију арбитражу је Стефан Бабовић оценио катастрофалном. Само три дана раније потпредседник Партизана Милорад Вучелић имао је примедбе на одлуке Петра Пипера током дуела са Спартаком, а црно-бели стидљиво подсћеају да их је Владо Глођовић у Новом Пазару закинуо за једанаестерац.
"Делим став објективне спортске јавности која се прилично реално изјаснила о суђењу на Партизановим утакмицама у овом првенству. Верујте ми, имао бих и ја штошта да кажем о судијама. И те како. Ал, не смем да ме не би казнили", поручио је Зоран Милинковћ чији је претходних на клупи црно-белих Марко Николић месецима коментарисао суђење и због тога често бивао санкционисан, па актуелни стратег очигледно не жели да упадне у ту замку.

Коментари / 0

Оставите коментар