Milinković: Niko u Partizanu nije zadovoljan kako Božinov igra!

“Imao bih šta da kažem i o sudijama, ali ne smem“, ističe trener crno-belih u razgovoru za MOZZART Sport i dodaje da je poraz u derbiju od Vojvodine posledica pojedinačnih, a ne timskih grešaka.

Fudbal 15.08.2015 | 19:00
Milinković: Niko u Partizanu nije zadovoljan kako Božinov igra!

Drugo gostovanje – drugi poraz. Sačekaće Partizanovi fudbaleri najmanje do 22. avgusta i utakmice u Čačku na premijernu prvenstvenu pobedu van svog stadiona ove sezone, jer im je posle Novog Pazara meru uzela i Vojvodina. Identičnim rezultatom (3:2) Novosađani su ogoleli slabosti crno-belih i potvrdilli da misija "odbrana titule" neće imati obrise lake, bez obzira na uraganski početak oličen pobedama nad Metalcem (4:0) i Jagodinom (6:0).

Šef struke Zoran Milinković otkriva da se poraz na "Karađorđu" analizirao do duboko u noć, ali da je i posle iscrpnog pregledavanja snimaka najupečatljiviji utisak kako je njegov tim savladao samog sebe.
"Do četiri ujutru smo moji saradnici i ja ostali u ’Zemunelu’, analizirajući šta se desilo. Nedvosmislen zaključak je da su sva tri gola Vojvodine, kojoj još jednom čestitam pobedu, posledica naših grešaka. Pojedinačnih, ne timskih. Štaviše, da su prvi i treći pali iz našeg poseda. To mora da zabrine, jer tražimo odgovor na pitanje da li je reč o nedostatku koncentracije ili nečemu drugom. U svakom slučaju je nedopustivo", govori za MOZZART Sport Zoran Milinković.

Poraz u derbiju petog superligaškog kola stigao je u predvečerje još jednog, atraktivnijeg i značajnijeg, gostovanja. U Belorusiji. Čak se deo Grobara teši kako su njihovi miljenici posle neuspeha od Novog Pazara uspeli da nadigraju i eliminišu Steauu, verujući da je sličan scenario moguć i protiv BATE Borisova.
"Nikad nije dobro izgubiti. Pogotovu ne u Partizanu. Niti neko može da bude srećan zbog onoga što se desilo u Novom Sadu. Ja prvi nisam. Sled događaja je, ipak, takav da nam već nameće razmišljanja o BATE Borisovu, pa ćemo u narednim danim igračima ukazati na propuste iz derbija i ponuditi rešenja kako da prevaziću ovu situaciju".

NE ŽRTVUJEMO PRVENSTVO ZBOG LIGE ŠAMPIONA

Iako u po kuloarima sve glasnije priča kako Partizan svesno cilja Ligu šampiona, makar po cenu bodovnog zaostatka u Superligi, Humskoj 1 nikome ne pada na pamet da zapostavi prvenstvo zarad eventualnog plasmana u društvo gde će dobiti priliku da igra sa velikima i zaradi ogroman novac.
"Ne, ne, ne... Nikako. Ljudi, tek je završeno peto kolo, ima još dosta da se igra, videćemo šta će nam novi format takmičenja doneti, ali jedno je sigurno: Partizan nikad neće olako prići obevezama u šampionskoj trci, jer nam samo prvo mesto na njenom kraju i osvajanje titule garantuje da se i narednog leta borimo za Ligu šampiona. Drukčije ne može, iako je, složićete se, u Evropi s naše strane sve ovog leta bilo korektno".

I to je tačno, s obzirom da je pala Steaua, ali se ni na tim mečevima, kao ni ranije protiv Dile Gori, a ni u prvenstvenim, bez obzira što je na njima postigao četiri gola (od toga dva iz jedanaesterca), nije proslavio Valeri Božinov. Definitivno najzvučnije pojačanje Partizana ovog leta igra daleko ispod očekivanja i ako mu je trebalo malo vremena da se navikne na ekipu ili uđe u takmičarski ritam, posle mesec dana fudbala i čak osam utakmica jasno je da je crno-belima dao – malo. Preciznije: nedovoljno od igrača njegovog renomea i karijere.

Potvrđuje to i stav Zorana Milinkovića posle meča u Novom Sadu na kome je bugarski napadač gol postigao samo iz ofsajda (poništen), a u situaciji kad je mogao da izjednači na 2:2 uspeo da šutne ka korner zastavici.
"Niko u Partizanu nije zadovoljan kako igra Božinov. Ni sinoć u Novom Sadu nije bio na potrebnom nivou kakav zahteva naš klub. Znate, ipak je on stranac, a kad ste stranac u Partizanu onda apsolutno morate da pružite više", precizan je Milinković, što ipak ne mora da znači da će već u Belorusiji pribeći rokadi u napadu i šansu pružiti mladom Ivanu Šaponjiću.
"O svemu moramo da vodimo računa, o profilu igrača, snazi protivnika, tako da ima još dovoljno vremena da sastavimo najbolji tim za duel sa BATE Borisovim".

BRAŠANCU RASEKOTINA NA GLAVI, A NIJE DOBIO NI FAUL

Tim u kome će, izvesno je, mesta startera zadužiti Miroslav Vulićević i Darko Brašanac, bez obzira na to što su iz bitke na "Karađorđu" izašli ranjeni.
"Vulićević ima manji otok na skočnom zglobu, verujemo da ćemo taj problem sanirati do utorka, dok je Brašanac biti spreman, iako je gostovanje Vojvodini završio sa rasekotinom na glavi. A kad se to desilo nije dobio čak ni faul".

Meč u Novom Sadu vodio je Bojan Nikolić, čiju arbitražu je Stefan Babović ocenio katastrofalnom. Samo tri dana ranije potpredsednik Partizana Milorad Vučelić imao je primedbe na odluke Petra Pipera tokom duela sa Spartakom, a crno-beli stidljivo podsćeaju da ih je Vlado Glođović u Novom Pazaru zakinuo za jedanaesterac.
"Delim stav objektivne sportske javnosti koja se prilično realno izjasnila o suđenju na Partizanovim utakmicama u ovom prvenstvu. Verujte mi, imao bih i ja štošta da kažem o sudijama. I te kako. Al, ne smem da me ne bi kaznili", poručio je Zoran Milinkovć čiji je prethodnih na klupi crno-belih Marko Nikolić mesecima komentarisao suđenje i zbog toga često bivao sankcionisan, pa aktuelni strateg očigledno ne želi da upadne u tu zamku.

Komentari / 0

Ostavite komentar