Видео - Здравко Мамић: Треба нам нови Туђман!

Први човек загребачког Динама, који се терети за вишемилионске проневере, Здравко Мамић добио плакету "Грб града Широког Бријега" и одржао политички говор, поручујући Хрватима у БиХ да се уједине и остваре сан. Улица названа по њему!?

Фудбал 15.08.2015 | 13:40
Видео - Здравко Мамић: Треба нам нови Туђман!

Аутор: мондо.рс
Први човек загребачког Динама, који се терети за вишемилионске проневере, Здравко Мамић добио плакету "Грб града Широког Бријега" и одржао политички говор, поручујући Хрватима у БиХ да се уједине и остваре сан. Улица названа по њему!?

Здравко Мамић је постао политичар и "духовни вођа".

Први човек загребачког Динама, који је под оптужбом да је тешко финансијски оштетио клуб, посетио је Широки Бријег, где је добио почасну плакету, а ту прилику је искористио да одржи политички говор.

"Надам се да ће се у Хрватској појавити још један Фрањо Туђман којем ће Хрвати из Херцег-Босне бити на првом месту. Људи, сви који немате хрватско држављанство друго, узмите га, куцнуо је час. Морамо као један изаћи на ове изборе (парламентарни у Хрватској, прим. аут.), дођите сви до једног на хрватска биралишта и дајте глас... знате коме!", рекао је Мамић за говорницом, након што је добио златну плакету "Грб града Широког Бријега".

Његове речи пропраћене су овацијама.

Он је рекао да ова награда није додељена само њему, већ и Динаму.

"И када нисмо смели да кажемо да смо Хрвати и католици, онда смо истицањем да смо динамовци поручивали да смо Хрвати, католици и несаломљиви!".

Каже и да му смета то што Динамо и он немају исти овакав третман у Загребу.

"Динамо је пре четири године славио 100 година и нисмо добили награду града Загреба. Па, знате ли онда какво је то зло, која је то злоба, да таквој институцији као што је Динамо, не само симбол града Загреба него симбол свих Хрвата, да не доделите награду града Загреба!? Ако тада није био тренутак онда не знам када ће бити", каже Мамић.

Дотакао се и свог актуелног тренутка - оптужби да је правио малверзације са Динамовим новцем:

"Нисте дали награду осумњиченом и криминалцу и уверавам вас да ћу на понос свих вас доказати своју невиност. Јер, могли сте да се повучете на резервни положај док ме терете за тешка криминална дела, али ви сте ми и у тим тешким тренуцима били одани. Био сам у затвору, у ћелији и у новинама видим да је Здравко Мамић добио улицу у Љутом Доцу. И онда, као круна свега, долази вест да сам добио грб вашег града".

Мамић је, по обичају, био веома надахнут у говору. Каже да га је "Бог додирнуо у Широком".

"Обишао сам много светских светилишта и миса, али мало где сам осетио да му Бог додирнуо као у Широком, где је доминирала хрватска младост и тада сам видео да Хрвате нико не може затрти. Плакао сам као кишна година, тек други пут у животу током мисе, први пут је било на миси папе Бенедикта у Загребу".

Мамић неће остати дужан Хрватима у Херцеговини.

У школи у месту Љути Доц, где је улица названа по њему(!?), поставиће "најскупљи паркет", а финансираће изградњу фудбалског терена "врхунског квалитета".

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Слађо

15.08.2015 11:46

Он је шовинистичка будала и један примитивац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

16.01.2020 21:01

Ста је ту националистицки испад.Ако говори о Хрватству не знаци да вредја Србе или Муслимане. Цовјек је Хрват и има право да се захвали на помоци људима који су га подрзали кад му је било најтезе. То су градјани Хрватске националности из Сироког Бријега и околине и не видим ту никакав проблем.

Name

Ненад

16.01.2020 21:34

Сладјо у праву си,помало је претјерао спомињуци Херцеговина Босну

Name

Зеро

15.08.2015 17:03

Добра роба, циста кока је бог, одмах те додирне.

ОДГОВОРИТЕ