Video - Zdravko Mamić: Treba nam novi Tuđman!

Prvi čovek zagrebačkog Dinama, koji se tereti za višemilionske pronevere, Zdravko Mamić dobio plaketu "Grb grada Širokog Brijega" i održao politički govor, poručujući Hrvatima u BiH da se ujedine i ostvare san. Ulica nazvana po njemu!?

Fudbal 15.08.2015 | 13:40
Video - Zdravko Mamić: Treba nam novi Tuđman!

Autor: mondo.rs
Prvi čovek zagrebačkog Dinama, koji se tereti za višemilionske pronevere, Zdravko Mamić dobio plaketu "Grb grada Širokog Brijega" i održao politički govor, poručujući Hrvatima u BiH da se ujedine i ostvare san. Ulica nazvana po njemu!?

Zdravko Mamić je postao političar i "duhovni vođa".

Prvi čovek zagrebačkog Dinama, koji je pod optužbom da je teško finansijski oštetio klub, posetio je Široki Brijeg, gde je dobio počasnu plaketu, a tu priliku je iskoristio da održi politički govor.

"Nadam se da će se u Hrvatskoj pojaviti još jedan Franjo Tuđman kojem će Hrvati iz Herceg-Bosne biti na prvom mestu. Ljudi, svi koji nemate hrvatsko državljanstvo drugo, uzmite ga, kucnuo je čas. Moramo kao jedan izaći na ove izbore (parlamentarni u Hrvatskoj, prim. aut.), dođite svi do jednog na hrvatska birališta i dajte glas... znate kome!", rekao je Mamić za govornicom, nakon što je dobio zlatnu plaketu "Grb grada Širokog Brijega".

Njegove reči propraćene su ovacijama.

On je rekao da ova nagrada nije dodeljena samo njemu, već i Dinamu.

"I kada nismo smeli da kažemo da smo Hrvati i katolici, onda smo isticanjem da smo dinamovci poručivali da smo Hrvati, katolici i nesalomljivi!".

Kaže i da mu smeta to što Dinamo i on nemaju isti ovakav tretman u Zagrebu.

"Dinamo je pre četiri godine slavio 100 godina i nismo dobili nagradu grada Zagreba. Pa, znate li onda kakvo je to zlo, koja je to zloba, da takvoj instituciji kao što je Dinamo, ne samo simbol grada Zagreba nego simbol svih Hrvata, da ne dodelite nagradu grada Zagreba!? Ako tada nije bio trenutak onda ne znam kada će biti", kaže Mamić.

Dotakao se i svog aktuelnog trenutka - optužbi da je pravio malverzacije sa Dinamovim novcem:

"Niste dali nagradu osumnjičenom i kriminalcu i uveravam vas da ću na ponos svih vas dokazati svoju nevinost. Jer, mogli ste da se povučete na rezervni položaj dok me terete za teška kriminalna dela, ali vi ste mi i u tim teškim trenucima bili odani. Bio sam u zatvoru, u ćeliji i u novinama vidim da je Zdravko Mamić dobio ulicu u Ljutom Docu. I onda, kao kruna svega, dolazi vest da sam dobio grb vašeg grada".

Mamić je, po običaju, bio veoma nadahnut u govoru. Kaže da ga je "Bog dodirnuo u Širokom".

"Obišao sam mnogo svetskih svetilišta i misa, ali malo gde sam osetio da mu Bog dodirnuo kao u Širokom, gde je dominirala hrvatska mladost i tada sam video da Hrvate niko ne može zatrti. Plakao sam kao kišna godina, tek drugi put u životu tokom mise, prvi put je bilo na misi pape Benedikta u Zagrebu".

Mamić neće ostati dužan Hrvatima u Hercegovini.

U školi u mestu Ljuti Doc, gde je ulica nazvana po njemu(!?), postaviće "najskuplji parket", a finansiraće izgradnju fudbalskog terena "vrhunskog kvaliteta".

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Slađo

15.08.2015 11:46

On je šovinistička budala i jedan primitivac.

ODGOVORITE
Name

Nenad

16.01.2020 21:01

Sta je tu nacionalisticki ispad.Ako govori o Hrvatstvu ne znaci da vredja Srbe ili Muslimane. Covjek je Hrvat i ima pravo da se zahvali na pomoci ljudima koji su ga podrzali kad mu je bilo najteze. To su gradjani Hrvatske nacionalnosti iz Sirokog Brijega i okoline i ne vidim tu nikakav problem.

Name

Nenad

16.01.2020 21:34

Sladjo u pravu si,pomalo je pretjerao spominjuci Hercegovina Bosnu

Name

Zero

15.08.2015 17:03

Dobra roba, cista koka je bog, odmah te dodirne.

ODGOVORITE