Добре вијести за Звезду из Шкотске!

Менаџер Абердина потврдио је у разговору са шкотским новинарима да је Џошуа Паркер један од играча који би могли да појачају клуб. Црвена звезда, у међувремену, размишља о седмом странцу!

Фудбал 15.08.2015 | 15:00
Добре вијести за Звезду из Шкотске!

Менаџер шкотског Абердина, Дерек Мекинес, потврдио је у разговору са новинарима да његов клуб мањак квалитета у нападу жели да реши довођењем фудбалера Црвене звезде, Џоша Паркера (24).

Мекинес, међутим, поручује да "Донси" неће паничити, нити журити, јер је до краја прелазног рока остало још сасвим довољно времена за процене, пре коначног потеза.

Абердин је одлично почео сезону с две победе без примљеног гола у шкотској Премијер лиги (Данди јунајтед 0:1, Килманрок 2:0), а црвени се сутра састају са Мадервелом.

Шкотски медији већ три дана говоре о "извесном" доласку Паркера из Звезде, али и наводе Мекинесове речи да је он само један од неколицине играча који су у разматрању. Паркер, који је у паузи између два шампионата већ био виђен као "бивши" играч црвено-белих остао је у Љутице Богдана јер се изјаловио његов одлазак у Русију, у Рубин.

Навијачи Црвене звезде хронично су незадовољни његовим играма, али то није једини разлог због ког људи са "Рајка Митића" желе да се Паркеров одлазак, макар и на позајмицу, што пре догоди. Звезда већ има шесторицу странаца, након што је Мичел Доналд (26, Холандија, везиста) потписао уговор, а није немогуће да стигне и седми странац.

Реч је о Аргентинцу Валентину Николасу Виоли (23), некадашњем играчу Расинга, који није успео у турском Карабуку. Виола, крилни нападач, требало би да замени Паркера и појача конкуренцију на крилу, али би његов долазак само појачао дилему код тренера Миодрага Божовића око тога ком странцу дати шансу, тј. Предност у односу на остале.

За сада, поред "одлазећег" Паркера и новајлије Доналда, у Црвеној звезди су Мамаду Мбођ, Идан Веред, Бруно Матос и Уго Виеира. Само четворица странаца могу у исто време бити на терену, плус двојица "југословена", односно играча са простора бивше СФРЈ, а то су у Звездином случају Црногорац Петар Орландић и Аргентинац Луис Ибањез, који је током шест година у Загребу стекао хрватско држављанство.

Саво Павићевић, репрезентативац Црне Горе, има и српски пасош.

С обзиром на то да ће дуго очекивани Александар Луковић вероватно бити спреман за такмичарски фудбал у септембру, после паузе за ЕУРО квалификације, постоји могућност да млади штопер из Сенегала, Мбођ, поново оде на позајмицу. Прошле сезоне играо је за Напредак у јесењем делу шампионата.

Коментари / 0

Оставите коментар