Dobre vijesti za Zvezdu iz Škotske!

Menadžer Aberdina potvrdio je u razgovoru sa škotskim novinarima da je Džošua Parker jedan od igrača koji bi mogli da pojačaju klub. Crvena zvezda, u međuvremenu, razmišlja o sedmom strancu!

Fudbal 15.08.2015 | 15:00
Dobre vijesti za Zvezdu iz Škotske!

Menadžer škotskog Aberdina, Derek Mekines, potvrdio je u razgovoru sa novinarima da njegov klub manjak kvaliteta u napadu želi da reši dovođenjem fudbalera Crvene zvezde, Džoša Parkera (24).

Mekines, međutim, poručuje da "Donsi" neće paničiti, niti žuriti, jer je do kraja prelaznog roka ostalo još sasvim dovoljno vremena za procene, pre konačnog poteza.

Aberdin je odlično počeo sezonu s dve pobede bez primljenog gola u škotskoj Premijer ligi (Dandi junajted 0:1, Kilmanrok 2:0), a crveni se sutra sastaju sa Madervelom.

Škotski mediji već tri dana govore o "izvesnom" dolasku Parkera iz Zvezde, ali i navode Mekinesove reči da je on samo jedan od nekolicine igrača koji su u razmatranju. Parker, koji je u pauzi između dva šampionata već bio viđen kao "bivši" igrač crveno-belih ostao je u Ljutice Bogdana jer se izjalovio njegov odlazak u Rusiju, u Rubin.

Navijači Crvene zvezde hronično su nezadovoljni njegovim igrama, ali to nije jedini razlog zbog kog ljudi sa "Rajka Mitića" žele da se Parkerov odlazak, makar i na pozajmicu, što pre dogodi. Zvezda već ima šestoricu stranaca, nakon što je Mičel Donald (26, Holandija, vezista) potpisao ugovor, a nije nemoguće da stigne i sedmi stranac.

Reč je o Argentincu Valentinu Nikolasu Violi (23), nekadašnjem igraču Rasinga, koji nije uspeo u turskom Karabuku. Viola, krilni napadač, trebalo bi da zameni Parkera i pojača konkurenciju na krilu, ali bi njegov dolazak samo pojačao dilemu kod trenera Miodraga Božovića oko toga kom strancu dati šansu, tj. Prednost u odnosu na ostale.

Za sada, pored "odlazećeg" Parkera i novajlije Donalda, u Crvenoj zvezdi su Mamadu Mbođ, Idan Vered, Bruno Matos i Ugo Vieira. Samo četvorica stranaca mogu u isto vreme biti na terenu, plus dvojica "jugoslovena", odnosno igrača sa prostora bivše SFRJ, a to su u Zvezdinom slučaju Crnogorac Petar Orlandić i Argentinac Luis Ibanjez, koji je tokom šest godina u Zagrebu stekao hrvatsko državljanstvo.

Savo Pavićević, reprezentativac Crne Gore, ima i srpski pasoš.

S obzirom na to da će dugo očekivani Aleksandar Luković verovatno biti spreman za takmičarski fudbal u septembru, posle pauze za EURO kvalifikacije, postoji mogućnost da mladi štoper iz Senegala, Mbođ, ponovo ode na pozajmicu. Prošle sezone igrao je za Napredak u jesenjem delu šampionata.

Komentari / 0

Ostavite komentar