Ноле о Кирјосу: Разумијем бес, али нема изговора!

Увреда коју је Ник Кирјос упутио Стану Вавринки тема је дана у тенису, а питање у вези са тиме није заобишло ни првог тенисера света Новака Ђоковића.

Тенис 15.08.2015 | 13:20
Ноле о Кирјосу: Разумијем бес, али нема изговора!

“Неки играчи имају проблема да се контролишу на терену. Тако нешто ’излети’ из уста када имате проблема са емотивним изазовима са којима се суочавате. Али опет, нема изговора за оно што је он рекао“, каже Ђоковић.

Аустралијанац је у дуелу са Станом прешао границу доброг укуса и у једном тренутку рекао је: „Кокинакис (76. тенисер света) је је..о твоју девојку“ мислећи на Хрватицу Дону Векић, „Извини, друже, што ти то саопштавам“.

АТП је казнио Кирјоса са 10.000 долара и додао да разматра додатне санкције.

“Кажњен је и то је заслужио, мислим да ће научити лекцију на тежи начин и надам се да му се то више неће понављати. Разумем да тенисер има понеки испад, емотивне успоне и падове током меча, али рекао бих да није коректно и нема изговора да тај бес усмеравате ка колеги или ка некоме ко уопште није ту“, додао је Новак.

Кирјос је брзо зарадио репутацију “лошег момка“, али Ђоковић му и даље предвиђа светлу будућност.

“Млад је и дефинитивно је један од тенисера на којег сви обраћају пажњу. Његов ниво игре је невероватан за његове године, иде му врло добро. Лично нисам имао проблема са њиме, тренирали смо заједно и фино ћаскали ван терена“, закључио је први тенисер света.

Коментари / 0

Оставите коментар