Nole o Kirjosu: Razumijem bes, ali nema izgovora!

Uvreda koju je Nik Kirjos uputio Stanu Vavrinki tema je dana u tenisu, a pitanje u vezi sa time nije zaobišlo ni prvog tenisera sveta Novaka Đokovića.

Tenis 15.08.2015 | 13:20
Nole o Kirjosu: Razumijem bes, ali nema izgovora!

“Neki igrači imaju problema da se kontrolišu na terenu. Tako nešto ’izleti’ iz usta kada imate problema sa emotivnim izazovima sa kojima se suočavate. Ali opet, nema izgovora za ono što je on rekao“, kaže Đoković.

Australijanac je u duelu sa Stanom prešao granicu dobrog ukusa i u jednom trenutku rekao je: „Kokinakis (76. teniser sveta) je je..o tvoju devojku“ misleći na Hrvaticu Donu Vekić, „Izvini, druže, što ti to saopštavam“.

ATP je kaznio Kirjosa sa 10.000 dolara i dodao da razmatra dodatne sankcije.

“Kažnjen je i to je zaslužio, mislim da će naučiti lekciju na teži način i nadam se da mu se to više neće ponavljati. Razumem da teniser ima poneki ispad, emotivne uspone i padove tokom meča, ali rekao bih da nije korektno i nema izgovora da taj bes usmeravate ka kolegi ili ka nekome ko uopšte nije tu“, dodao je Novak.

Kirjos je brzo zaradio reputaciju “lošeg momka“, ali Đoković mu i dalje predviđa svetlu budućnost.

“Mlad je i definitivno je jedan od tenisera na kojeg svi obraćaju pažnju. Njegov nivo igre je neverovatan za njegove godine, ide mu vrlo dobro. Lično nisam imao problema sa njime, trenirali smo zajedno i fino ćaskali van terena“, zaključio je prvi teniser sveta.

Komentari / 0

Ostavite komentar