Кирјос: Извините, моји коментари су неприхватљиви!

Аустралијски тенисер Ник Кирјос јавно се извинио због коментара које је упутио Стану Вавринки током дуела двојице тенисера.

Тенис 14.08.2015 | 17:00
Кирјос: Извините, моји коментари су неприхватљиви!

Кирјос је на свом ’Фејсбук’ профилу написао саопштење у којем каже да се противнику извинио и приватно.

Аустралијанац је у дуелу са Станом прешао границу доброг укуса и у једном тренутку рекао је: „Кокинакис (76. тенисер света) је је..о твоју девојку“ мислећи на Хрватицу Дону Векић, „Извини, друже, што ти то саопштавам“.

„Желео бих да искористим ову прилику да се извиним због коментара које сам изрекао на последњем мечу против Стана Вавринке. Моји коментари су речени у афекту и неприхватљиви су на много нивоа. Приватном извињењу које сам упутио желео бих да додам и јавно извињење. Преузимам потпуну одговорност за моје радње и искрено жалим због свега што се десило“, саопштио је Кирјос на ’Фејсбуку’.

Швајцарац је истакао да би момак из Канбере требало да буде кажњен због непристојног понашања на терену.

Кирјосова мајка Нил навела је да између двојице играча има „зле крви“ од турнира у Квинсу када је Вавринка рекао да је Ник фолирао прехладу.

АТП санкционише Кирјоса, казна непозната

Удружење тениских професионалаца (АТП) казнило је Ника Кирјоса због "увредљиве опаске" коју је упутио Стену Вавринки током меча на Мастерс турниру у Монтреалу.

АТП није објавио колика је висина казне, али је навео да ће детаљи бити објављени када кажњени тенисер добије званично обавештење. Раније током дана, Вавринка је позвао тениске функционере да казне Аустралијанца.

Током меча у ноћи између среде и четвртка, микрофони су снимили Кирјоса како је на вулгаран начин рекао да је његов земљак Танаси Кокинакис спавао с тенисерком која је наводно Вавринкина девојка.

Швајцарац, победник Ролан Гароса, написао је после на Твитеру: "Нема потребе за оваквим понашањем ни на терену и ни ван њега. Надам се да ће се владајуће тело овог спорта успротивити овоме".

Он је оценио да су речи 20-годишњег Аустралијанца "не само неприхватљиве, него и невероватне".

Правилник АТП дозвољава казне у износу до 10.000 долара за испаде вербалног вређања или неспортског понашања.

Вавринка има 30 година. Он се у априлу разишао са супругом са којом има ћерку, а медији су га повезивали са 19-годишњом Хрватицом Доном Векић. Она је на Отвореном првенству Аустралије 2014. године играла дубл са Кокинакисом, који сада такође има 19 година.

Кирјос је забележио победу против Ваврнике, који је морао у трећем сету да се повуче због повреде леђа. Аустралијанац је на терену после меча рекао да га је Вавринка провоцирао.

"Он је мени такође добацивао. Не знам, ово су ствари које се десе у тренутку. Стварно не знам, само сам то рекао", рекао је Кирјос.

Вавринкин тренер Магнус Норман такође је критиковао Кирјоса, који неколико недеља већ изазива контроверзе.

Током Вимблдона прошлог месеца, гледаоци су извиждали Кирјоса током пораза у четири сета од Ришара Гаскеа. Аустралијанац је после свађе са судијом намерно лоше враћао сервисе ривала.

Коментари / 0

Оставите коментар