Kirjos: Izvinite, moji komentari su neprihvatljivi!

Australijski teniser Nik Kirjos javno se izvinio zbog komentara koje je uputio Stanu Vavrinki tokom duela dvojice tenisera.

Tenis 14.08.2015 | 17:00
Kirjos: Izvinite, moji komentari su neprihvatljivi!

Kirjos je na svom ’Fejsbuk’ profilu napisao saopštenje u kojem kaže da se protivniku izvinio i privatno.

Australijanac je u duelu sa Stanom prešao granicu dobrog ukusa i u jednom trenutku rekao je: „Kokinakis (76. teniser sveta) je je..o tvoju devojku“ misleći na Hrvaticu Donu Vekić, „Izvini, druže, što ti to saopštavam“.

„Želeo bih da iskoristim ovu priliku da se izvinim zbog komentara koje sam izrekao na poslednjem meču protiv Stana Vavrinke. Moji komentari su rečeni u afektu i neprihvatljivi su na mnogo nivoa. Privatnom izvinjenju koje sam uputio želeo bih da dodam i javno izvinjenje. Preuzimam potpunu odgovornost za moje radnje i iskreno žalim zbog svega što se desilo“, saopštio je Kirjos na ’Fejsbuku’.

Švajcarac je istakao da bi momak iz Kanbere trebalo da bude kažnjen zbog nepristojnog ponašanja na terenu.

Kirjosova majka Nil navela je da između dvojice igrača ima „zle krvi“ od turnira u Kvinsu kada je Vavrinka rekao da je Nik folirao prehladu.

ATP sankcioniše Kirjosa, kazna nepoznata

Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) kaznilo je Nika Kirjosa zbog "uvredljive opaske" koju je uputio Stenu Vavrinki tokom meča na Masters turniru u Montrealu.

ATP nije objavio kolika je visina kazne, ali je naveo da će detalji biti objavljeni kada kažnjeni teniser dobije zvanično obaveštenje. Ranije tokom dana, Vavrinka je pozvao teniske funkcionere da kazne Australijanca.

Tokom meča u noći između srede i četvrtka, mikrofoni su snimili Kirjosa kako je na vulgaran način rekao da je njegov zemljak Tanasi Kokinakis spavao s teniserkom koja je navodno Vavrinkina devojka.

Švajcarac, pobednik Rolan Garosa, napisao je posle na Tviteru: "Nema potrebe za ovakvim ponašanjem ni na terenu i ni van njega. Nadam se da će se vladajuće telo ovog sporta usprotiviti ovome".

On je ocenio da su reči 20-godišnjeg Australijanca "ne samo neprihvatljive, nego i neverovatne".

Pravilnik ATP dozvoljava kazne u iznosu do 10.000 dolara za ispade verbalnog vređanja ili nesportskog ponašanja.

Vavrinka ima 30 godina. On se u aprilu razišao sa suprugom sa kojom ima ćerku, a mediji su ga povezivali sa 19-godišnjom Hrvaticom Donom Vekić. Ona je na Otvorenom prvenstvu Australije 2014. godine igrala dubl sa Kokinakisom, koji sada takođe ima 19 godina.

Kirjos je zabeležio pobedu protiv Vavrnike, koji je morao u trećem setu da se povuče zbog povrede leđa. Australijanac je na terenu posle meča rekao da ga je Vavrinka provocirao.

"On je meni takođe dobacivao. Ne znam, ovo su stvari koje se dese u trenutku. Stvarno ne znam, samo sam to rekao", rekao je Kirjos.

Vavrinkin trener Magnus Norman takođe je kritikovao Kirjosa, koji nekoliko nedelja već izaziva kontroverze.

Tokom Vimbldona prošlog meseca, gledaoci su izviždali Kirjosa tokom poraza u četiri seta od Rišara Gaskea. Australijanac je posle svađe sa sudijom namerno loše vraćao servise rivala.

Komentari / 0

Ostavite komentar