Патријарх због Косова пише Европској унији

Православна црква максимално ће се ангажовати на спречавању покушаја лажне државе Косово да постане чланица Унеска и осим овој организацији, послаће писма свим црквама, Уједињеним нацијама, Европској унији...

Србија 14.08.2015 | 12:20
Патријарх због Косова пише Европској унији

Ово је, према сазнањима "Новости", договорено током разговора шефа дипломатије Ивице Дачића и патријарха Иринеја.

На састанку у Патријаршији били су и Дарко Танасковић, амбасадор Србије при Унеску, Данијела Чубрило, начелница одељења за Уједињене нације при МСП, Вељко Одаловић, генерални секретар МСП, чланови Светог архијерејског синода, митрополит црногорско-приморски Амфилохије и епископ бачки Иринеј.

- Истакнута је спремност за пуну сарадњу и размотрени су конкретни модалитети остваривања координације напора како би се заштитили интереси Србије и СПЦ у јужној српској покрајини - наводи се у саопштењу Информативне службе СПЦ.

И у МСП су навели да се разговарало о активностима у вези са претензијама такозване државе Косово за улазак у Унеско.

Истовремено сви представници религија на Косову, осим СПЦ подржали су чланство лажне државе у Унеско. Они су у заједничком писму челним људима ове организације затражили пријем Косова.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

М. Микић

14.08.2015 15:20

Може ли Српска Православна Црква ишта да уради на заштити својих Светиња на Косову и Метохији без помоћи званичне лаичке државе? СПЦ је претворена од стране државе у њену слушкињу! Умјесто да она води и брани Српске црквене, културне и народне интересе СПЦ је постала под комунизмом државни сервис који се наставља и даље у демократији због греха црквених и државних вођа.

ОДГОВОРИТЕ