Ове јесени у Београду се одржава Транс прајд

У Београду ће се ове јесени поред “Геј параде” одржати и “Транс прајд” која ће окупити транс-особе, односо они који су променили пол или се осећају заробљени у свом у телу.

Србија 14.08.2015 | 07:35
Ове јесени у Београду се одржава Транс прајд

Обе параде биће одржане истог дана, односно 20. септембра. "Транс прајд" биће одржан у Пионирском парку док ће учесници "Геј параде" шетати централним градским улицама.

Криминолог Златко Николић страхује да би безбедност овог пута могла да буде угрожена још више него раније.

– То је само доливање уља на ватру и питам се коме треба тако нешто, када ионако имамо потенцијалних безбедносних проблема због великог броја миграната? То је додатни трошак, јер треба платити ангажовање полиције. Постоје и други начини да се такви проблеми реше, јер се они ионако решавају законима, донетим у скупштини, а не на улици - рекао је Николић.

Ултрадесничарске организације већ су се побуниле на друштвеним мрежама против “Транс прајда” док су нову параду подржали неки посланици попут, Бранка Ружића (СПС) и Борислава Стефановића (ДС).

Главни разлог због којег трансексуалне особе протествују је дискриминација као и недостатак прописа који би им олакшао живот.

Пол у Србији годишње промени шест до девет особа, а захтев поднесе њих двадесетак. У последње две деценије, према подацима ЛГБТ удружења, 150-200 људи  земљи подвргло се тој операцији.

Извор: Телеграф.рс/  Новости

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Боле

14.08.2015 06:02

Још само фали парада педофила, силоватеља и душевних болесника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

докле

14.08.2015 08:24

Бас...

Name

ВРС РВИ

14.08.2015 21:12

Удрите браћо по изродима. Њихова болест је њихов проблем и лажу да су угрожени, могу бити само игнорисани. И гле ироније парада у пионирској долини! Србијо куда ли ти све срљаш са овим болесницима на власти.

ОДГОВОРИТЕ