Ove jeseni u Beogradu se održava Trans prajd

U Beogradu će se ove jeseni pored “Gej parade” održati i “Trans prajd” koja će okupiti trans-osobe, odnoso oni koji su promenili pol ili se osećaju zarobljeni u svom u telu.

Srbija 14.08.2015 | 07:35
Ove jeseni u Beogradu se održava Trans prajd

Obe parade biće održane istog dana, odnosno 20. septembra. "Trans prajd" biće održan u Pionirskom parku dok će učesnici "Gej parade" šetati centralnim gradskim ulicama.

Kriminolog Zlatko Nikolić strahuje da bi bezbednost ovog puta mogla da bude ugrožena još više nego ranije.

– To je samo dolivanje ulja na vatru i pitam se kome treba tako nešto, kada ionako imamo potencijalnih bezbednosnih problema zbog velikog broja migranata? To je dodatni trošak, jer treba platiti angažovanje policije. Postoje i drugi načini da se takvi problemi reše, jer se oni ionako rešavaju zakonima, donetim u skupštini, a ne na ulici - rekao je Nikolić.

Ultradesničarske organizacije već su se pobunile na društvenim mrežama protiv “Trans prajda” dok su novu paradu podržali neki poslanici poput, Branka Ružića (SPS) i Borislava Stefanovića (DS).

Glavni razlog zbog kojeg transeksualne osobe protestvuju je diskriminacija kao i nedostatak propisa koji bi im olakšao život.

Pol u Srbiji godišnje promeni šest do devet osoba, a zahtev podnese njih dvadesetak. U poslednje dve decenije, prema podacima LGBT udruženja, 150-200 ljudi  zemlji podvrglo se toj operaciji.

Izvor: Telegraf.rs/  Novosti

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Bole

14.08.2015 08:02

Još samo fali parada pedofila, silovatelja i duševnih bolesnika.

ODGOVORITE
Name

dokle

14.08.2015 10:24

Bas...

Name

VRS RVI

14.08.2015 23:12

Udrite braćo po izrodima. Njihova bolest je njihov problem i lažu da su ugroženi, mogu biti samo ignorisani. I gle ironije parada u pionirskoj dolini! Srbijo kuda li ti sve srljaš sa ovim bolesnicima na vlasti.

ODGOVORITE